Аграрний форум у Хмельницькому: земля є питанням нацбезпеки

У Хмельницькому відбувся Аграрний форум, у якому взяли участь представники з усієї України та такий вельмиповажний гість, як міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий. Метою та основним приводом для проведення форуму було «питання землі»: роздержавлення ґрунтів таперспективи відкриття ринку землі в Україні.

Сергій Іващук, генеральний директор в ТОВ НВА «Перлина Поділля», на своїй офіційний сторінці у соціальній мережі Facebook підсумував перебіг та стан вирішення основних питань форуму:

«У театрі ім. Старицького міста Хмельницького відбувся Національний аграрний форум, на якому обговорювали одне з найактуальніших та найболючіших питань для України — ймовірний продаж землі.

У ньому взяли участь представники з сімнадцяти областей і міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий. Однак на противагу категоричній позиції учасників форуму щодо унеможливлення продажу українських чорноземів з молотка, пан міністр має дещо іншу точку зору. Він, звісно, пообіцяв, що і уряд, і Верховна Рада обов’язково дослухатимуться до думки селян, а не сліпо йтимуть на повідку Міжнародного валютного фонду.

При ухвалений мораторій на продаж землі до 1 січня 2018-го року, в суспільстві останнім часом все більше говорять про те, що вже найближчим часом парламент може ухвалити законопроект про обіг землі (а саме цього й вимагає МВФ).

Учасники форуму одностайні: земля є питанням нацбезпеки і лише український народ ,після провелення суспільного відкритого фахового обговорення має визначити чи можна її продавати. На завершення прийняли резолюцію стосовно необхідності проведення Всеукраїнського з’їзду аграріїв за участю Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради, а доти не вносити жодних законопроектів на розгляд парламентарів.
Дякую всім хто підтримав та взяв участь у заході. Хмельниччина сьогодні — це плацдарм для захисту інтересів Української землі! Але лише всією консолідованою більшістю українських аграріїв, активістів, власників земельних ділянок, небайдужих до долі своїх дітей, ми зможемо зберегти наш скарб!

З нашого боку ми робимо все можливе, приєднуйтесь це стосується нас усіх!»

 

За підсумками Аграрного форуму поки що мети остаточно досягнуто не було, але всі висловлені думки аграріїв були почутті представниками влади. Наразі, тепер черга влади — на підстві усього почутого сформувати концепцію долі українських чорноземів.

 Аграрний форум, земельне питання, , український чернозем

2 thoughts on “Аграрний форум у Хмельницькому: земля є питанням нацбезпеки”

  1. Уведомление: 15 лютого аграрії протестуватимуть проти «розпродажу» українських земель — Будь у курсі — портал новин

Обсуждение закрыто.