Чи з’являться в Гройсмана президентські амбіції?

Політичні плани Володимира Гройсмана на найближчий термін – це якомога довше утриматися в кріслі прем’єра, пише 24tv.ua. Мінімум – до парламентських виборів у 2019 році. Він хоче стати тим главою Кабміну, який зміг протриматися в цьому кріслі на чолі коаліції в непростих економічних умовах.

Таку думку сайту «24» в коментарі озвучив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов.

На переконання експерта, можливо, Гройсман хоче очолити список партії. Але не треба забувати, що Україна – парламентсько-президентська республіка. І в прем’єра досить багато повноважень.

В той же час Леонов вважає, що президентських амбіцій у Гройсмана поки немає. Прем’єр більше зацікавлений у тому, щоб Петро Порошенко переміг вдруге на президентських виборах. Такі плани, за його словами, в Гройсмана можуть з’явитися тоді, коли в нього будуть підстави показати громадянам свою історію успіху в масштабах країни.

Потрібен час, щоб продемонструвати свій успіх. З цієї точки зору прем’єр перебуває з президентом в одному човні. Тому що успіх уряду – це буде успіх президента, і Гройсману вигідно, щоб Порошенко переміг на виборах вдруге. А після цього він почне задумуватися про подальші кроки. Тому що друга каденція Порошенка дозволить йому напрацьовувати свій бекграунд,
– наголошує Олександр Леонов.

Тому, як зазначає політолог, проведення урядом на чолі з Гройсманом земельної, податкової і інших реформ важливі. Це дозволить запустити нові механізми і інструментарії, щоб сформувати історію успіху країни і власну. Після цього Гройсман дійсно зможе сказати, що він один із реформаторів.

 

 

Читайте також:

Думка політолога: Чому Гройсман досі не прозвітував у Верховній Раді?

Bloomberg: Чому для Гройсмана закінчується «медовий рік»?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *