Ціни на овочі цьогоріч прогнозують у 2-3 вищі ніж у 2016-му

Ціни як у Європі, а зарплати – як раніше. У квітні вартість продуктів так званого борщового набору зросла на 78%, передає 24tv.ua.

Заморозки вплинули на ринок. Експерти кажуть, у квітні рекордно зросли ціни на овочі. Капуста і морква подорожчали на 100%, вартість цибулі зросла на 77%, буряка – на 45%, картоплі – на 22%.

На ринку продавці бідкаються — врожай цьогоріч буде поганий і пізній. Тому минулорічні продукти «борщового набору» тримаються в ціні. Хоч запасів залишилося не багато. Овочі погано перенесли зиму — картопля частково згнила, морква підсохла.

Підвищення цін на молоду картоплю, молоду капусту, моркву, принаймні вони будуть достатньо високими, і будуть на 2 з половиною 3 рази перевищувати ціну на аналогічну продукцію минулорічного врожаю,
– розповів директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Різні ціни і всередині ринку. 70 грам зеленої цибулі в супермаркеті коштує майже 7 гривень, на базарі 100 грам тієї ж цибулі просять 5 гривень.

Експерти ж прогнозують, що ціни на ринку стабілізуються не раніше липня. Коли власники ферм продадуть продукцію минулорічного врожаю.

 заморозок, овочі, ціна

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *