Євродепутати закликали Порошенка та Гройсмана скасувати е-декларування для громадських активістів

Депутати Європарламенту, які є учасниками неформальної групи «Друзі європейської України», закликали українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, що займаються протидією корупції.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на Центр інформації про права людини.

Відповідного листа підписали 20 депутатів і скерували його на ім’я Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та спікера парламенту Андрія Парубія.

Серед підписантів листа – Петрас Ауштревічус, Ребекка Хармс, Анна Фотига, Павел Свобода та інші депутати.

Ми переконані, що ці нововведення, які зараз покладені на представників неурядових організацій, що займаються протидією корупції, з вимогою публікувати декларації про їхні доходи – це непотрібний, безпрецедентний і дискримінаційний крок,
– наголошують євродепутати у листі.

Європарламентарі вважають, що прийняття законодавчих змін є «проявом тиску на тих громадських активістів, які невтомно виконують надзвичайно цінну роботу щодо викриття і повідомлення про випадки корупції в Україні».

Відтак, підписанти листа закликають терміново переглянути схвалені законодавчі зміни щодо е-декларування і засвідчити, що зусилля влади України в боротьбі з корупцією є «щирими та серйозними».

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *