Чому Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі?

Президент США Дональд Трамп звільнив Джеймса Комі з поста директора ФБР. Про це заявив представник Білого дому Шон Спайсер в ході брифінгу, пише Українська правда з посиланням на Washington Post.

«Президент прийняв рекомендацію генерального прокурора (Джеффа Сешнса) і заступника генерального прокурора (Рода Розенштайна) щодо звільнення директора Федерального бюро розслідувань», — сказав Спайсер.

Відзначається, що кандидатів на пост нового директора ФБР почнуть шукати негайно.

Хоча в Мін’юсті причиною звільнення назвали закриття розслідування справи проти Гілларі Клінтон, демократи вважають, що Комі був звільнений через розслідування ФБР втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. При цьому офіційні особи Білого дому заявили, що Трамп не мав ніяких політичних мотивів, звільняючи Комі.

Як повідомляє Znaj.ua з посиланням на Reuters, Дональд Трамп пояснив звільнення директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.

Він написав листа Комі, в якому заявив, що той не є ефективним керівником ФБР. За словами американського президента, відомству необхідно знайти нового голову, а також подякував за роботу.

Нагадаємо, Генеральний прокурор США Джеф Сешнс порекомендував Трампу звільнити Комі. Як з’ясувалося, він зазначив, що заміною має стати людина, яка зможе дотримуватися правил і принципів Міністерства юстиції. Крім цього, директор ФБР повинен володіти великим досвідом і подавати правильний приклад правоохоронцям.

Комі був призначений на пост глави ФБР в 2013 році під час правління колишнього президента США Барака Обами.

 

Чому Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі?: 1 комментарий

  1. Уведомление: Трамп розглядає можливість звільнення прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *