У Дунаївцях відбулось спільне засідання постійних комісій Дунаєвецької селищої ОТГ

Минулого тижня у Дунаївцях відбулось спільне засідання постійних комісій Дунаєвецької селищої ОТГ та 23-я сесія Дунаєвецької РДА, участь у яких прийняли і представники Громадської Спілки «Народний контроль України» у Хмельницькій області.

Усі питання сесії розглядались відповідно до порядку денного. А голосування відбувались злагодженно та, на диво, практично одноголосно.

Основна увага громадськості була прикута до обговорення питання долі водоспаду у с.Маліївці (див. відео частина 10). З цього приводу навіть з’явився допис у мережі Facebook від громадського активіста, який родом із Дунаєвець, Анатолія Кухаренка:

«Забуті та невтрачені Маліївці
Громадська організація «Спадщина» в черговий раз намагається зберегти невизнані культурні пам’ятки в с. Маліївці.
Маліївці звичайне село на Хмельниччині із незвичайною історією, що сягає своїм коріння в дохристиянські часи. Невизнана п’ятка культури, яка пронизує всю ментальність і єство українського народу розповідає нам про забутий світ України, що існує і сьогодні, існує, десь, таємно, приховано.
Голова цієї організації Анастасія Донець, в черговий раз повернувшись до рідного села, відвідала місце дороге її серцю. Місце, де переплелись епохи, місце покрите таємницями історії, місце відоме і невідоме водночас, місце, де стираються межі між релігіями, політикою, вигаданим і реальним світом.
Пані Анастасія зустрілась із старостою місцевої старостинської громади у питаннях реставрації гроту та водоспаду. По результатам зустрічі було вирішено звернутись за допомогою до Голови Дунаєвецької райдержадміністрації. В свою чергу очільник влади адміністративно-територіальної одиниці району, Олександр Бернашевський з розумінням поставився до даної проблеми і своїми розпорядженнями посприяв у її вирішенні.
На теперішньому етапі одержано позитивні висновки від обласних структур у сфері збереження культурного надбання та іде активний пошук у вирішенні фінансових питань.
Адже ми не можемо розпрощатися з цілим надбанням віковічного творення буття українського народу, не можемо втратити те, що заслуговує на життя і шану.
Віримо, що український дух і свідомість допоможе нам не втратити наше коріння і спільними розумінням і діями зберегти цінність історичного минулого наших пращурів, яка торкається кожного із нас і сьогодні.
»

Завершилось спільне засідання загальним співом Гімну України.

Усі деталі пропонуємо Вам переглянути у світлинах та відео:

 

 

 

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *