Рейтинг виконання передвиборчих обіцянок: Хмельницький очільник у ТОП-5

25 жовтня минуло рівно два роки від того дня, як в Україні відбулися місцеві вибори: жителі міст і сіл обирали місцеві ради, сільських, селищних і міських голів. Аналітичний портал «Слово і Діло» вивчав, як виконують обіцянки мери обласних центрів країни.

Ретельно перевіривши виконання всіх обіцянок мерів, «Слово і Діло» оголосили як лідерів так і аутсайдерів рейтингу відповідальності. При цьому варто зазначити, що аналітики порталу брали до уваги виключно програмні обіцянки мерів.

Перше місце в рейтингу виконання передвиборчої програми в мера Запоріжжя Володимира Буряка. Однак річ у тім, що з його передвиборчої програми аналітикам порталу вдалося «витягнути» лише одну обіцянку – домогтися відкриття в місті нового центру швидкої допомоги. У червні цього року він запрацював, тож Буряк отримав чергове «виконано» до свого досьє і, як наслідок, 100% виконаних передвиборчих обіцянок. Якщо брати до уваги всі обіцянки запорізького градоначальника, то рівень його відповідальності сягає 26%.

Відсторонений мер Миколаєва Олександр Сєнкевич у рейтингу опинився на другому місці, маючи 75%. У нього було 4 обіцянки в передвиборчій програмі, 3 з них він виконав, одна поки що «в процесі» (хоча якщо його таки відправлять у відставку, то вона, скоріш за все, потрапить до архіву). Серед виконаних зобов’язань:

  1. залучення громадськості до обговорення стратегії розвитку Миколаєва,
  2. приєднання міської ради обласного центру до проекту «Відкритий бюджет»,
  3. аудит і оприлюднення інформації про комунальну власність Миколаєва.

Загальний рівень відповідальності Сєнкевича (з урахуванням непрограмних обіцянок) – 45%.

3 місце посідає мер Тернополя Сергій Надал. В його програмі на останніх виборах містилося 25 пунктів, які аналітики «Слова і Діла» кваліфікували як обіцянки. Жодної він поки що не провалив, 10 – виконав, 15 – перебувають у статусі «в процесі». Серед найважливіших виконаних програмних обіцянок тернопільського мера:

  1. відкриття перинатального центру другого рівня,
  2. реконструкція амфітеатру Співочого поля,
  3. запровадження системи електронних закупівель.

Загалом Надал, який обіймає посаду міського голови вже другий термін поспіль, має 63% виконаних зобов’язань.

До топу «відмінників» виконання передвиборчих програм увійшли міські голови:

  • Хмельницького — Олександр Симчишин (38% виконаних програмних обіцянок — із 13 програмних обіцянок наразі виконано 5, ще 7 у процесі реалізації.),
  • Ужгорода — Богдан Андріїв (33% виконаних програмних обіцянок),
  • Чернівців — Олексій Каспрук (33% виконаних програмних обіцянок).

А от кого в плані реалізації передвиборчої програми похвалити немає за що, то це градоначальника Харкова. Геннадій Кернес просто не подав до ЦВК своєї передвиборчої програми. Принаймні, в опублікованому вигляді аналітики «Слова і Діла» її не знайшли. Тож і до графи «виконані програмні обіцянки» списувати нічого. Загалом у Кернеса 47% виконаних зобов’язань, що є досить непоганим результатом.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *