Прес-конференція Путіна: Про місію ООН на сході Україна має домовлятися з Донбасом

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що він не проти місії ООН на Донбасі, але Київ повинен це прямо узгодити з Донбасом, передає 24tv.ua.

Про це Путін заявив на щорічній прес-конференції у Москві.

«Що стосується місії миротворців. Це саме Петро Олексійович Порошенко говорив про необхідність озброїти співробітників ОБСЄ. Я зразу погодився. ОБСЄ відразу від цього відмовилась. Сказала, що в них немає такого досвіду, немає людей і взагалі вони не хочуть своїм співробітникам давати в руки зброю, тому що вони одразу перетворяться на ціль для радикальних елементів з обох сторін», – зазначив глава Кремля.

Путін стверджує, що Росія одразу погодилася на пропозицію Порошенка забезпечити безпеку співробітників ОБСЄ з допомогою сил ООН, і внесла проект відповідної резолюції. (Однак, відомо, що в цій резолюції було передбачено, що до місії ООН можуть входити російські військові, Україну це ніяк не влаштовує – 24).

«Після цього пані Меркель мені телефоном сказала: «А чому лише на лінії розмежування? Співробітники ОБСЄ ж переміщаються по всій території Донбасу. Погодься, будь ласка, щоб вони були під охороною всюди, де б вони не з’являлися, в тому числі і на кордоні між Росією і Донбасом, Росією і Україною», – розповів Путін про розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, додавши, що Росія внесла в резолюцію відповідні корективи.

«Але зараз з’ясовується, що і цього не достатньо. Що, по суті, зараз все зводиться до того, щоб поставити цю територію під міжнародний контроль. Я не проти цього. Але для цього потрібно київській владі домовлятися з самим Донбасом. І взагалі жоден подібний конфлікт у світі ніде не вирішувався тільки через посередників. Вони завжди вирішувалися під час прямих контактів між конфліктуючими сторонами», – сказав Путін.

1 thought on “Прес-конференція Путіна: Про місію ООН на сході Україна має домовлятися з Донбасом”

  1. Уведомление: Нардеп: Україна не буде вести переговори з ватажками «ДНР» і «ЛНР», як того хоче Путін — Будь у курсі — портал новин

Обсуждение закрыто.