63 роки від дня народження засновника компанії Apple Стіва Джобса

Сьогодні виповнюється 63 роки від дня народження Стіва Джобса (1955-2011), американського інженера і бізнесмена, засновника компанії Apple.

Про це повідомляє Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Стівен Пол Джобс народився 24 лютого 1955 року в Сан-Франциско, штат Каліфорнія. Рідна мати Стіва — 17-річна студентка — після народження віддала дитину в прийомну сім’ю. Прийомними батьками дитини стали Пол Джобс та Клара Джобс-Акопян. Клара працювала в бухгалтерській фірмі, а Пол Джобс був механіком у компанії, що виробляла лазерні установки. Коли Джобсу було п’ять, сім’я переїхала у містечко Маунтін-В’ю, що розташовується у самому центрі Кремнієвої долини.

В кінці 1970-х років Джобс зі співзасновником компанії Apple Стівом Возняком створили один з перших комерційно успішних персональних комп’ютерів. На початку 1980-х років Джобс був одним з перших, хто побачив потенціал керованого мишкою графічного інтерфейсу користувача, що призвело до створення Macintosh.

Втративши владу в боротьбі з радою директорів 1985 року, Джобс був звільнений з Apple і організував NeXT, яка спеціалізувалася на ринках бізнесу та вищої освіти. В 1996 році Apple придбав NeXT, а Джобс повернувся в компанію, яку співзаснував, і пробув її CEO з 1997 по 2011 роки. У журналі «Fortune» Стів Джобс був названий найвпливовішим підприємцем 2007 і потрапив до списку топ-менеджерів 2009.

Практично всі патенти Apple так чи інакше пов’язані з іменем Стіва Джобса.

За 56 років свого життя він зробив для комп’ютерної сфери та сфери мобільних технологій більше, ніж можна собі уявити. Окрім цього, Стів Джобс був засновником та керівником студії Pixar, а у 2006-му році став членом ради директорів компанії The Walt Disney Company.

«Америка втратила одного з найбільших інноваторів, котрий був утіленням американського духу і винахідливості», — таку оцінку діяльності Стіва Джобса дав президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама.

 

 

З використанням матеріалу: Вікіпедіа

 , Стів Джобс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *