«CrossFit для військових» достукався до Міноборони

13-14 грудня, в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського пройшла Міжнародна науково-методична конференція «Вдосконалення системи фізичної підготовки у Збройних Силах України в умовах сьогодення та приведення її до сумісності зі стандартами армій країн – членів НАТО».

Ця конференція стала реальною можливістю для волонтерів у рамках проекту «CrossFit для військових» достукатися до людей із системи Міноборони і запропонувати їм те, що може підвищити ефективність фізпідготовки ЗСУ.

 

Що являє собою проект «CrossFit для військових» — це програма системних змін у підході до фізичної підготовки військових. Крім тактичних навичок, бійці повинні бути у відмінній фізичній формі. Адже війна – справа важка та виснажлива. Враховуючи те, що сидячий або малорухливий спосіб життя – загальна проблема сьогодення, переважній більшості бійців потрібна кваліфікована допомога для того, щоб привести себе у необхідну фізичну форму. У повсякденному житті люди можуть навіть не помічати своєї нетренованості, однак в умовах бойових дій відсутність фізичної підготовки має критичну вагу.

Отже головна ціль проекту – змінити підхід до фізичної підготовки. Завдяки народним пожертвам вже підготовлено чотири десятки бійців-тренерів з кросфіту, тепер прийшла черга чиновників Міноборони вивести на новий рівень поширення кросфіту серед військових ЗСУ. Оскільки лише сумісними зусиллями волонтерів і чиновників Міноборони можливе впровадження системних змін у фізичній підготовці усіх військовослужбовців Збройних Сил України.

 

Під час конференції представники Міноборони уважно вислухали волонтерів та виявили свою прихильність впровадженню кросфіту до фізпідготовки ЗСУ. Волонтерів впускають до «високих кабінетів», готові їх слухати і спілкуватися з ними – все це всиляє оптимізм щодо реальних змін і досягнення заповітної мрії – впровадження кросфіту в підготовку бійців ЗСУ, тобто фактично переход до стандартів підготовки військових країн-НАТО.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *