Сергій Яцковський: Хмельниччина лідирує в Україні в питанні децентралізації

Молодий, активний, прогресивний 42-річний Сергій Віталійович Яцковський родом із Чемерівців, що на Хмельниччині. Вищу освіту здобував у Тернопільській академії народного господарства та Національній академії державного управління при Президентові України.

Сергій Віталійович — очільник Агенції регіонального розвитку, керівник Хмельницького регіонального офісу реформ. Регіональний офіс реформ 22 грудня 2016-го зареєстрований у якості Хмельницького відокремленого підрозділу центру розвитку місцевого самоврядування. Тобто Офіс реформ Хмельниччини, що відомий своїми успіхами напротязі свого 1,5-річного існування, тепер перетворено на Центр розвитку місцевого самоврядування в Хмельницькій області.

У питанні децентралізації для Хмельниччини 2016-ий рік був надзвичайно успішним. Більшість з 22 діючих громад області продемонстрували вражаючі результати: було відкрито нові дитячі садочки, проведено реконструкцію шкіл, на 50 млн.грн. придбано спеціалізовану техніку, пожежні автомобілі, відкрито сортувальну лінію у Дунаївцях зі сміттєпереробним заводом, впровадженно цілий ряд інфраструктурних проектів.

А наприкінці грудня минулого року відбулось створення ще 4-х громад. Наразі загальна кількість об’єднаних громад області складає 26, які охоплюють 42% площі Хмельницької області та 249 міських, сільських та селищних рад. На сьогодні, Хмельниччина є лідером в Україні в процесах децентралізації.

Усі деталі інтерв’ю з паном Сергійом Яцковським дивіться на відео:

 місцеве самоврядування, Сергій Яцковський

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *