17 та 18 лютого Сергій Коваленко у проекті Літературний туризм. Запрошуємо!

Авторський проект Літературний туризм пропонує мешканцям міст Волочиськ, Хмельницький та Підволочиськ спланувати свій вікенд у краєзнавчо-літературному напрямку.

До нас у форматі проекту завітає надзвичайно цікава особистість — креативний директор Видавництво «Стікс» видавець, історик, письменник Сергій Станіславович Коваленко з літературним бранчем на тему «Легендарні невідомі бої армії УНР» та презентацією своєї книги «Чорні запорожці. Історія полку».

Історія, котра, безпосередньо, стосується Волочищини та загалом Надзбруччя.

 

Отже:
17 лютого:
13:00 — Круглий стіл у Будинку Школяра (м. Підволочиськ)
16:00 — Літературне побачення у читальному залі Волочиської ЦБ

18 лютого:
14:00 Літературне побачення у читальному залі Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система (вул.Подільська, буд.78)

На Вас чекає зустріч з автором і видавцем Сергієм Коваленком, можливість придбати книги, автограф- та фото-сесія.

Вхід на усі заходи вільний.

 

Коротко про «Чорні запорожці. Історія полку»:

«21 березня 1918 року під час Полтавського наступу Армії Української Народної Республіки (УНР) Запорозький кінний полк ім. Костя Гордієнка (комадир — Всеволод Петрів) визволив від комуно-московських окупантів місто Хорол (тепер Полтавської області).
Козаки-Гордієнківці увійшли до міста з першими променями сонця. Приголомшлива картина постала перед їхніми очима. Крім роздягнених мертвих тіл під в’язницею побачили вони сперті до стіни соборної церкви чоловічий і жіночий трупи «без нитки вбрання і з прорізами між ребрами, так що на них нібито мальовані чорними смугами запеченої крови кістяки», – згадує Всеволод Петрів. На сходах собору сиділа людина в солдатському одязі з жовто-блакитними стрічками на рукавах із залитими кров’ю подолами плаща. У покійника було випорото нутрощі і замість них напхано сіна. До правої його щоки було пришпилено значка з Архистратигом Михаїлом та написом на звороті: «Українці мусять єднатися як українці для захисту прав українського народу: Михайло Грушевський в першім році свободи України». Так свідчив Всеволод Петрів. Як розповіли місцеві мешканці, той один, що сидів на сходах, був відставним полковником царського війська, що підробляв вчителюванням і якого хорольці вмовили стати комендантом міста від Української Центральної Ради, а інші двоє, чоловік та жінка, колись влаштували якусь маніфестацію і були знаними як «українці».
Про ці та інші події йдеться в книгах Сергія Коваленка «Чорні Запорожці: історія полку», 2-ге видання якої нещодавно побачило світ, та «Похід Запорожців на Донбас і Крим: рік 1918» (готується до друку), а також у книзі нашого Видавництва «Протистояння» (автор — Олександр Бондаренко).
Книги Видавництва «Стікс» — гарні ліки від москвофільства, яким на превеликий жаль ще й досі уражене наше фантасмагорійне суспільство. Зрозуміймо нарешті, що Путін не причина теперішньої війни, а всього лиш виразник найзаповітніших «чаяній» свого народу щодо України.«

 "Чорні запорожці. Історія полку", Сергій Коваленко

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *