Хмельниччину відвідав Сергій Коваленко, автор книги «Чорні запорожці. Історія полку»

17 та 18 лютого Хмельниччину та Тернопільщину відвідав надзвичаний, талановитий та цікавий креативний директор Видавництво «Стікс» видавець, історик, письменник Сергій Станіславович Коваленко з літературним бранчем на тему «Легендарні невідомі бої армії УНР» та презентацією своєї книги «Чорні запорожці. Історія полку».

Спочатку, 17 лютого, — круглий стіл у Підволочиськ за участі краєзнавців, митців, громадських активістів, представників місцевого самоврядування та міського очільника. На зустрічі своїми думками обмінялися письменник, історик Сергій Коваленко, селищний голова Віталій Дацко, керівник проекту Віта Салко, краєзнавець Юрій Мокрій, редактор, краєзнавець Лора Підгірна. Це перша зустріч у форматі круглого столу для початку відродження парку над історичною річкою Збруч на етапі розвитку історично-туристично-рекреаційного потенціалу Підволочиської громади.

А після того відбулась Літертурна зустріч у читальному залі Волочиської центральної бібліотеки. Зацікавлені слухачі, числені запитання, автограф-сесія, безліч книг і спільні фото!

18 лютого о 14:00 відбулося літературне побачення у читальному залі Хмельницької міської централiзованої бiблioтеки (вул.Подільська, буд.78)

Книга Сергія Коваленка «Чорні запорожці. Історія полку» розповідає і про Волочиськ та Тарноруду і про запеклий бій, який Чорні запорожці дали червоній дивізії у вересні 1920-го розбивши її під Тарнорудоюу. Не багатьом з місцевих істориків, культурологів відомо й про те, що пізніше, у тому ж таки 1920-му, саме з Волочиська Чорні запорожці покинули рідну Україну, перейшовши Збруч приєдналися до інтернованих військ УНР і розчинились в подальших історичних подіях, ставши серцевиною і золотим фондом» Української повстанської армії.

 

 

 

 

 

 

 книга «Чорні запорожці. Історія полку», Сергій Коваленко

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *