Чи буде безкоштовний проїзд у школярів Хмельницького?

Наприкінці січня 2017-го у Єдиній системі місцевих петицій Громадська організація «Жіночий антикорупційний рух» зареєструвала е-петицію щодо запровадження безкоштовного проїзду у комунальному транспорті та 50% знижки на проїзд учням загальноосвітніх шкіл міста:

«Діти — це наше майбутнє. Але, на жаль, зараз підтримка сімей з дітьми здійснюється на вкрай низькому рівні, хоч пріоритетом і держави, і місцевого самоврядування є виховання майбутнього покоління.
Сьогодні під час вибору навчального закладу та гуртків, які відвідуватимуть діти, батьки часто беруть до уваги і майбутні витрати на проїзд, що деколи складають не малу суму коштів. В той же час багатьом родинам взагалі доводиться відмовлятися від відвідування їхніми дітьми позашкільних закладів, спортивних шкіл та гуртків тощо. Також дана ситуація істотно впливає на вибір навчального загальноосвітнього закладу, який відвідуватиме дитина для отримання загальної освіти, тому зазвичай діти змушені навчатися у школах за місцем проживання.
У зв’язку з цим громадська організація «Жіночий антикорупційний рух» ініціює прийняття міською владою рішення про надання безкоштовного проїзду у комунальному транспорті та пільгового проїзду (50% вартості квитка) у маршрутному таксі учням (вихованцям) загальноосвітніх навчальних закладів денної форми навчання м. Хмельницького на підставі учнівського квитка.

Така практика запроваджена з червня 2015 року у м. Києві (комунальний транспорт) та у м. Тернополі (маршрутне таксі), що є гарним прикладом для наслідування.»

Крім того, слід додати, що у міських тролейбусах Черкас ще у червні 2016-го від оплати за проїзд звільнені учні й студенти місцевих навчальних закладів. Ці витрати комунальному підприємству „Черкасиелектротранс“ компенсують із бюджету. Про це інформує Акцент. Скористатися можливістю безоплатного проїду в Черкасах можуть учні професійно-технічних закладів денної форми навчання, учні загальноосвітніх навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації (школи, училища, ліцеї, технікуми, коледжі, інститути, університети).

Хмельничани досить активно підтримали ініціативу Громадської організації «Жіночий антикорупційний рух» — так, станом на 13-00 7-го березня з 500 необхідних підписів уже наявно 491.

До кінця терміну, який відведено на збір підписів залишилось майже половина часу: 46 діб з 90-та.

Тому, з надзвичайно високою вірогідністю, межа у 500 голосів у ніступні дні буде досягнута та міський голова Хмельницького й відповідні відділи виконавчих органів міської ради уже найближчим часом розглянуть дане питання (п.п. 4.3 та 4.5 «Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді», затвердженого рішенням сесії міської ради від 27.01.2016 року).

Містяни сподіваються, що ініціатива буде підтримана та запроваджена міською владою Хмельницького!

 

 

 

Читайте також:

Електроенергія, проїзд у тролейбусі та послуги ЖЕК здорожчали з 1 березня

 

Хмельницький суд відклав здорожчання проїзду у марштурних таксі

 безкоштовний проїзд, громадський транспорт, школярі

Чи буде безкоштовний проїзд у школярів Хмельницького?: 1 комментарий

  1. Уведомление: Три е-петиції набрали необхідні 500 голосів та будуть розглянуті міської владою — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *