8 звичок, які дратують нас у людях

Вміння подобатись людям не є вродженою рисою – це те, що ми робимо щодня і це звички, які легко змінити, передає 24tv.ua.

Учені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі провели дослідження і склали портрет людини, яка викликає приязнь в інших.

Натомість американський психолог та автор популярної книги «Емоційний інтелект» Тревіс Бредбері виділив 8 найпоширеніших звичок, які не подобаються нам у людях, пише The Huffington Post.

1. Вихваляння знайомствами

Бути знайомим із важливими та цікавими людьми – це прекрасно. Але коли людина, ніби між іншим, вставляє їхні імена у будь-яку розмову, вона виглядає претензійною й не надто розумною.

2. Емоційна агресія

Якщо людина дозволяє собі «вибухати», хай навіть адресат її емоційного викиду, на її думку, «заслужив», вона привертає до себе багато негативної уваги оточуючих.

3. Напрошування на компліменти

Є люди, які мають звичку вихвалятися, ховаючи це за фальшивою маскою самоприниження. Хоча насправді самоіронія або самоприниження анітрохи не маскує бажання похвалитися.

4. Копирсання у телефоні під час спілкування

Мало кому подобається, коли під час спілкування з ним, співрозмовник шукає щось у телефоні.

5. Розмова без запитань

Часто люди зосереджують увагу на тому, що самі хочуть сказати, не надто уважно слухаючи співрозмовника. Коли людині ставлять запитання, їй приємно, що її уважно слухають.

6. Пліткування

Пліткарі та люди, які поширюють чутки, зазвичай, мають у колективах відповідну репутацію.

7. Надмірна відвертість

Ця риса грає проти вас, ви справляєте враження особи, поведеної на собі, такої, що не відчуває балансу в розмові або сприймає співрозмовника просто як вільні вуха, на які можна присісти зі своїми проблемами.

8. «Спам» у соцмережах

Як свідчать дослідження, люди, які звітують у соціальних мережах про кожен свій крок, таким чином намагаються висловити своє прагнення бути прийнятими іншими. Проте, як правило, результат – протилежний.

 емоції, звички що дратують

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *