Гройсман підтвердив: через абонплату ціна на газ зросте в рахунках до 3 разів

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив побоювання українців, що після запровадження абонплати ціна на газ для населення зросте, передає 24tv.ua.

Відповідний допис з’явився на його сторінці у Facebook.

За словами очільника Кабміну, ціна на газ зросте у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, а стосуватиметься це здебільшого тих, хто живе у багатоповерхівках.

«Ні я, ні уряд це не підтримуємо. Ми вважаємо, що будь-який розподіл платежів не повинен призводити для будь-якого підвищення ціни на газ для українців», – наголосив прем’єр.

Також він додав, що 3 квітня направить офіційне звернення до Нацкомісії з енергетики.

«Це рішення має бути переглянуто. Це наша принципова позиція!» – зауважив посадовець.

 

Повний допис:

«Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина.

Щойно я завершив нараду з цього приводу. Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках.

Це неприпустимо! Ні я, ні Уряд це категорично не підтримуємо. Я щойно мав розмову з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня. Хоча Національна комісія з енергетики і не підпорядковується Уряду і прем’єр-міністру, але я в понеділок направлю офіційне звернення. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція»

 

Нагадаємо, до 1 квітня 2017 року родина, яка проживає у квартирі, обладнаній газовим лічильником, та використовує 10 куб.метрів газу у місяць, сплачувала за спожитий газ 68,79 грн. (1 куб.метр газу — 6,879 грн.)

Починаючи з 1 квітня, ця родина сплачуватиме за приблизники підрахунками 152 грн.:

  • за спожиті 10 куб.метрів газу (орієнтовна вартість газу 6,00 грн.) — 60,00 грн.
  • місячну абонплату (орієнтовний середній розмір плати по країні) — 92,00 грн.

Відповідно, в середньому для цієї родини 1 куб.метр газу з початком квітня коштуватиме 15,2 грн. Або послуга з використання газу для приготування їжі для подібної української родини зросла у 2,2 рази.

 

 

Читайте також:

«Абонплат за газ»: хто і скільки сплачуватиме з лічильником та без

 

З 1 квітня українці платитимуть за газ по-новому: ціну за спожитий газ та абонплату

1 thought on “Гройсман підтвердив: через абонплату ціна на газ зросте в рахунках до 3 разів”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *