Експерт: Заява Гонтаревої про відставку свідчить, що МВФ прийняв рішення щодо кредиту

Політичний експерт Євген Магда переконаний, що потенційна відставка керівника Нацбанку свідчить про позитивне завершення перемовин України та МВФ щодо отримання чергового траншу.

Як зазначив Магда в коментарі сайту «24», якщо керівник Нацбанку заявляє про відставку, то, швидше за все, МВФ вже прийняв рішення виділити черговий транш для України.

З огляду на її поведінку на посаді керівника НБУ, Україна вже має отримати кредит МВФ. Гонтарева не справляє враження людини, яка вирішила гримнути дверима. Вона б не залишала посаду до завершення цих переговорів,
– впевнений експерт.

За словами експерта, Гонтарева завершила свою каденцію, зробивши багато «неприємної» роботи та зібрала на себе багато негативу.

У той же час політолог відзначив, що відставка Гонтаревої готувалась раніше і у цьому немає жодної інтриги. Натомість експерт нагадав, що відставки голови Нацбанку має ще підтримати Верховна Рада України.

У понеділок, 3 квітня, заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» у парламенті Ірина Луценко розповіла, що голова НБУ Валерія Гонтарева написала заяву про відставку.

«Я вважаю, що той фронт роботи, який вона на себе поклала, вона виконала, тому написала заяву», – пояснила Луценко.

При цьому сама Гонтарева цю інформацію не підтвердила, але й не спростувала. В коментарі виданню «Обозреватель» Гонтарева заявила, що неодноразово писала заяви про відставку.

«Я вже не раз говорила, що офіційно оголошу, як тільки буде прийнято рішення. Який мені сенс мовчати? Оголосимо, коли я напишу заяву, офіційно скличемо прес-конференцію, обіцяю, що зберемо всіх за місяць», – пообіцяла Гонтарева.

 

 

Читайте також:

Гонтарева йде з НБУ. Які є кандидати на «вакансію»?

 

З 2014 року в Україні закрилась половина банків

 Валерія Гонтарева, Гонтарева йде з НБУ, НБУ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *