Бурбак: Абонплата за газ – це податок Фірташу та Льовочкіну

Фракція «Народний фронт» вимагає звіту в парламенті керівництва Антимонопольного комітету і Фонду держмайна, а також скасування рішення НКРЕ та відставки Національної агенції з питань запобігання корупції.

Про це заявив лідер фракції Максим Бурбак на погоджувальній раді у парламенті, повідомляє Українська правда.

Так, від імені фракції він зажадав негайного скасування рішення НКРЕ про запровадження абонплати за газ. «Це новий податок на користь Фірташа та Льовочкіна, бо вони є власниками більшості облгазів в Україні«, — зазначив Бурбак. Він назвав введення абонплати здирництвом.

«Якщо НКРЕ не змінить своєї проолігархічної політики, Народний фронт вимагатиме повного кадрового оновлення цієї комісії», — сказав він.

Також він заявив, що фракція вимагає звіту в парламенті керівництва АМКУ і Фонду держмайна.

«Чому вже другий рік поспіль не проводиться приватизація держпідприємств» — сказав Бурбак, апелюючи до Фонду держмайна.

«У АМКУ хотілося б запитати про діяльність російських монополістів», — зазначив Бурбак. Він згадав у цьому контексті компанію «Тедіс», яка за даними ГПУ, фінансувала сепаратистів.

Крім того, Бурбак обурився, «чому вони (ФДМ – ред.) погодили монополізацію Чернівціобленерго на користь російських олігархів, які голосували за анексію Криму.

«Третій антигерой тижня НАЗК. Яка його ефективність роботи – нульова», — сказав Бурбак. Він зазначив, що необхідно розробити зміни до законодавства, де виписати механізм заміни членів НАЗК.

У свою чергу представники президента в Раді Артур Герасимов заявив, що саме Кабмін має право регулювати кінцеву ціну на газ.

«Вже 2 роки до повноважень Кабміну відноситься регулювання встановлення кінцевої ціни на природний газ. Виходячи з цього, це треба врегулювати таким чином, щоб жодного підвищення для населення не відбулося», — сказав Герасимов.

 

 

 

Читайте також:

Ляшко заявив, що блокуватиме трибуну, якщо не буде скасована абонплата на газ

 

Абонплата за газ, введена з 1 квітня, вдарить в основному по бідним українцям

Бурбак: Абонплата за газ – це податок Фірташу та Льовочкіну: 2 комментария

  1. Уведомление: НКРЕКП обіцяє відкласти абонплату за газ для мешканців багатоквартирних будинків — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *