Нардепа Артеменка позбавили громадянства за ідею «оренди Криму»

Президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення українського громадянства народного депутата Андрія Артеменка.

Про це пише Politeka.

«Президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства народного депутата Артеменко і екс-заступника міністра економіки Боровика. Текст указу не публікується на сайті президента, оскільки в ньому йдеться про персональні дані», – зазначило джерело українського ЗМІ в Адміністрації президента.

Водночас уточнимо, що разом з громадянством, Арменеко також позбавлять і мандата народного депутата. Так, його місце отримає наступний у списку партії – волонтер Валерія Заружко.

За словами лідера парламентської фракції Олега Ляшка, Артеменко вже знаходиться за межами України.

«За моєю інформацією, сьогодні о 6:30 ранку Артеменко вилетів до Відня. Сподіваюся, він повернеться і здасть свій український паспорт, який він проміняв на канадський», – уточнив він.

Нагадаємо, в кінці лютого NYT повідомила про те, що колишньому раднику президента США з національної безпеки Майклу Фліну незадовго до його звільнення передали план по зняттю санкцій з Росії. Видання зазначало, що його просували юрисконсульт Трампа Майкл Коен і його бізнес-партнер Фелікс Сатер, а Артеменко був названий автором плану. Однією з пропозицій в документі було проведення всеукраїнського референдуму з питання про передачу Криму в оренду Росії на 50-100 років.

 

 

Читайте також:

Нардеп від Ляшка пропонував команді Трампа план здачі Криму в оренду Росії на 100 років

 Андрій Артеменко, народний депутат, українське громадянство

Нардепа Артеменка позбавили громадянства за ідею «оренди Криму»: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *