Російська пропагандистська акція у Вінниці провалилася

У Вінниці у вівторок відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом, пише Главком.

Окрім офіційного меморіального мітингу, в якому взяли участь представники влади, громадськості, політичних партій, духовенство, бійці АТО та городяни, на площі Європейській також відбулась ініційована ГО «Спільнота Журналістський майдан» акція «Перемогли Гітлера – переможемо і Путіна». До неї приєдналися представники «Національного корпусу», студентська спільнота «Сова» та бійці АТО. Вони принесли гасла «Україна переможе», «Перемогли Гітлера — переможемо Путіна» та «Доля Гітлера — майбутнє Путлера».

Ветерани АТО у своїх виступах закликали політичні сили не перетворювати день скорботи на пропагандистську акцію, і жити далі, сповідуючи принцип «Ніколи знову», а не «Можемо повторити».

Опісля офіційних урочистостей, у яких за оцінками правоохоронців взяли участь близько трьох тисяч осіб, представники лівих спробували провести заявлену місцевим осередком «Союзу лівих сил» ходу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». В супроводі духового оркестру колона із близько 100 людей літнього віку з червоними стрічками на грудях та гаслами про День перемоги вийшла з місця офіційних урочистостей на вулицю Соборну. Утім, в лави учасників маршу вклинилися учасники акції «Перемогли Гітлера – переможемо і Путіна» — зі своїми гаслами та державними прапорами. Відтак, пройшовши близько ста метрів ліві відмовилися від «змішаного» маршу, згорнули гасла і, посперечавшись із політичними опонентами, розійшлися.

 

 Вінниця, День Перемоги

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *