Der Spiegel: Меркель може не сумніватись, що залишиться канцлером

Вибори нового Бундестагу, які відбудуться восени 2017-го, швидше за все будуть передбачуваними та нецікавими.

Меркель спокійно може сподіватися на те, що залишиться канцлером, пише 24tv.ua з посиланням на Der Spiegel.

«Дуже своєчасно Соціал-демократична партія Німеччини виявилася в такому положенні, в якому Ангела Меркель її найбільше хотіла бачити – у програші. Сама канцлер, навпаки, укріпила рейтинги після трьох перемог ХДС (Християнсько-демократичного союзу Німеччини, – «24») поспіль і з хорошими показниками соціальних опитувань», – йдеться у публікації.

На думку авторів, сила федерального канцлера – в її стабільності.

Вона не дає звести себе з розуму показниками опитувань, а просто править свою лінію. Керувати – це її улюблена форма передвиборчої боротьби. Як кризовий менеджер у кризовому світі вона випромінює компетенцію в дусі Гельмута Шмідта (Helmut Schmidt): незворушна, прагматична, всюдисуща,
– вказують журналісти.

«У Меркель немає ніяких великих власних ідей чи проектів реформ, йдеться далі. Але вони їй і не потрібні. Очевидно для багатьох виборців досить, коли вона береться за вирішення проблем по-меркелівськи: вона пропонує рішення, яких вистачає лише на декілька місяців – до наступної кризи, – розмірковують автори матеріалу. – Вона позбавляє кожну драматичну подію її драматизму. Політичні атаки вона зводить нанівець, вона просто уникає боротьби. Це не вражає, але це ефективно».

«В економіці все в порядку, рівень безробіття низький. Тим часом гроші перерозподіляються від одних груп виборців іншим, вірним: домогосподаркам на півдні, пенсіонерам на заході. Меркель ставить на те, що більшість німців це влаштовує. Її неофіційне передвиборче гасло старе, як і сам ХДС: свобода, добробут, безпека, ніяких експериментів», – констатують журналісти.

 

 

Читайте також:

Партія Ангели Меркель виграла «репетицію» виборів у Бундестаг

 Ангела Меркель, вибори, канцлер Німеччини

1 thought on “Der Spiegel: Меркель може не сумніватись, що залишиться канцлером”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *