Україна візьме участі в танкових змаганнях НАТО

З 7-го по 12 травня 2017 року на одному з німецьких полігонів відбудуться змагання з танковому біатлону серед армій країн-членів НАТО під назвою The Strong Europe Tank Challenge, передає Hyser з посиланням на Міністерство оборони України. У них вперше візьмуть участь представники України — танкісти з 14-ї окремої механізованої бригади сухопутних військ.

«Україну представлятиме танковий взвод капітана Романа Багаєва. У минулому році саме цей підрозділ під час Всеармійських змагань серед танкових взводів завоював звання кращого танкового взводу українського війська», — сказано в повідомленні.

Українську делегацію на змаганнях представлять не тільки танкісти, а й представники Харківського бронетанкового заводу, медики, екіпаж ремонтно-евакуаційної машини, а також інші фахівці, які будуть забезпечувати участь української команди в змаганнях. Всього від нашої країни виступлять 32 людини.

Міноборони уточнює, що вітчизняні танкісти змагатимуться з представниками інших країн на модернізованих танках типу Т-64БВ.

«Українська команда буде виступати в складі танкового взводу по штату, прийнятому в арміях країн НАТО — чотири основних танка і один запасний», — пояснили в профільному міністерстві.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *