Російський корабель намагався захопити український катер (+відео)

У Міністерстві інфраструктури повідомляють, що під час навчань у Чорному морі, російський корабель намагався захопити український рятувальний катер, передає 24tv.ua.

За даними відомства, інцидент трапився 24 квітня, проте повідомили про нього тільки 5 травня.

Нештатний випадок трапився в районі Скадовська під час навчань.

Російські кораблі, що базуються в окупованому Криму, наблизилися до українського рятувального катера і вийшли в ефір з вимогою «застопорить ход и леч в дрейф».

На відео, яке оприлюднила прес-служба відомства, чути, як з російського судна кілька разів в наказовому тоні вимагають від українських рятувальників зупинитись, оскільки вони нібито «перебувають у водах Російської Федерації».

З українського катера відповіли, що перебувають у водах України і йдуть курсом на Скадовськ.

У Мінінфраструктури вже запевнили, що за професіоналізм екіпаж українського судна буде нагороджено:

«Команда українського рятувального катеру дала відсіч незаконним діям росіян

24 квітня 2017 року під час проведення рятувальниками Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовську, штатних навчань російській корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катеру. Команда українського катеру не допустила захоплення судна.

Кораблі Російської Федерації, що базують в анексованому Росією Кримському півострові, наблизилися до українського рятувального катеру і вийшли в ефір з вимогою «застопорить ход и лечь в дрейф».
Команда українського рятувального катеру відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер перебуває у територіальних водах України, після чого взяли курс на Скадовськ.

Професійні й врівноважені дії українських рятувальників відзначив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян: «Наш екіпаж продемонстрував впевнені дії. Не зважаючи на заклики світової спільноти російські військові продовжують вдаватися до порушень українських кордонів як на морі, так і на сході України, але їх брязкання зброєю нас не лякає. Окуповані території повернуться під контроль України».

Міністр зазначив, що екіпаж рятувального катеру буде нагороджено за їх професіоналізм: «Безстрашність наших рятувальників, безумовно, буде відзначено. Я пишаюся їх діями і захоплююся патріотизмом і відданістю всіх українців, що дають відсіч ворогу як на фронті, так і в повсякденному житті. Разом ми переможемо! Слава Україні!»

 

Команда українського рятувального катеру дала відсіч незаконни…

Команда українського рятувального катеру дала відсіч незаконним діям росіян24 квітня 2017 року під час проведення рятувальниками Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовську, штатних навчань російській корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катеру. Команда українського катеру не допустила захоплення судна. Кораблі Російської Федерації, що базують в анексованому Росією Кримському півострові, наблизилися до українського рятувального катеру і вийшли в ефір з вимогою «застопорить ход и лечь в дрейф». Команда українського рятувального катеру відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер перебуває у територіальних водах України, після чого взяли курс на Скадовськ.Професійні й врівноважені дії українських рятувальників відзначив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян: «Наш екіпаж продемонстрував впевнені дії. Не зважаючи на заклики світової спільноти російські військові продовжують вдаватися до порушень українських кордонів як на морі, так і на сході України, але їх брязкання зброєю нас не лякає. Окуповані території повернуться під контроль України». Міністр зазначив, що екіпаж рятувального катеру буде нагороджено за їх професіоналізм: «Безстрашність наших рятувальників, безумовно, буде відзначено. Я пишаюся їх діями і захоплююся патріотизмом і відданістю всіх українців, що дають відсіч ворогу як на фронті, так і в повсякденному житті. Разом ми переможемо! Слава Україні!».

Опубліковано Міністерство інфраструктури України 5 травня 2017 р.

 захоплення, російський корабель, Скадовськ, український рятувальний катер

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *