Експерт пророкує падіння гривні, якщо Гонтарева залишиться на посаді глави НБУ

Якщо зараз з’ясується, що Валерія Гонтарева поки лишається на посаді глави НБУ, то фінансовий ринок може зреагувати негативно, пише 24tv.ua. Це знову поверне девальвацію гривні і продовження виведення капіталу власниками тих банків, які ще вона не встигла ліквідувати.

Таку думку сайту «24» висловив економічний експерт Андрій Новак.

Він нагадав, що після заяви Гонтаревої про відставку ринок дуже позитивно відреагував, і гривня почала різко зміцнюватися. Однак тепер, коли Гонтарева пішла в так звану «довготривалу відпустку», а процес ротації керівника Нацбанку затягується, можна очікувати зворотної реакції.

Андрій Новак наголосив, що відставка Гонтаревої затягується, оскільки, по-перше, в парламенті немає голосів на нову кандидатуру. По-друге, президент Петро Порошенко хоче, щоб Гонтарева, яка є глибоко його людиною, після того, що вона натворила в банківській системі, залишалася на цій посаді і далі довиконувала якусь свою місію, як про це вона говорила сама. Приміром, ліквідувати ще кілька банків або провести якісь підкилимні фінансові операції в інтересах президента.

Очевидно, що Порошенко хоче поміняти шило на мило на посаді керівника НБУ. Тобто одну свою людину замінити на таку саму, яка б ідеально виконувала його доручення. Але для цього з такою людиною треба домовитися. Вочевидь, через це і затягується відставка Гонтаревої,
– переконаний Новак.

Експерт також зауважив, що інформація про затягування ротації глави НБУ може зашкодити отриманню Україною наступного траншу від МВФ.

«Черговий транш МВФ може бути відкладений, а Фонд висуне нові вимоги для надання кредиту. Відступ назад у зміні глави НБУ говорить про непрогнозованість дій української влади. А з непрогнозованими партнерами ніхто працювати не хоче», – підкреслив Андрій Новак.

 

 

Читайте також:

У Порошенка назвали нового очільника НБУ

Гонтарева йде

 Валерія Гонтарева, НБУ

Експерт пророкує падіння гривні, якщо Гонтарева залишиться на посаді глави НБУ: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *