Гонтарєва пішла у відпустку, а не у відставку

Як і передбачалося, глава НБУ Валерія Гонтарєва вирішила не йти у відставку, а просто пішла у відпустку. Про це пише Politeka.

Відповідно, поки Гонтарева буде у відпустці виконуючим обов’язки глави НБУ буде її перший заступник Яків Смолій. Таке розпорядження підписала сама глава Нацбанку.

“Я оголосила всім, що працюю до 10 травня. Призначила свого першого заступника Якова Васильовича Смолія в.о. голови Національного банку, і він буде виконувати ці обов’язки, поки не призначать нового главу”, – сказала Гонтарєва.

Вона уточнила, що заяву про відставку за власним бажанням вона подала президенту 6 квітня.

“А 10 квітня я, як і обіцяла, вийшла на прес-конференцію і повідомила, що 10 травня буде мій останній робочий день”, – нагадала Гонтарєва.

За її словами, з 11 травня вона буде перебувати у відпустці і розраховує, що найближчим часом Верховна Рада за поданням президента розгляне питання про її відставку і призначення нового керівника Нацбанку. Глава НБУ також підкреслила, що готова до звіту про свою роботу перед Радою.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що Яків Смолій буде виконувати функцію керівника регулятора.

Раніше, глава Національного банку УкраїниВалерія Гонтарєва змінила рішення про своє звільнення. Гонтарева, яка подала президенту України Петру Порошенко прохання про відставку з 10 травня, йде в довгострокову відпустку.

ЗМІ називали наступником Гонтаревої главу правління найбільшого в Україні банку з іноземним капіталом «Райффайзен Банку Аваль» Володимира Лавренчука, проте офіційно факт переговорів про це не підтвердили ні Лавренчук, ні прес-служба банку, ні в Адміністрації президента.

 

Читайте також:

Експерт пророкує падіння гривні, якщо Гонтарева залишиться на посаді глави НБУ

У Порошенка назвали нового очільника НБУ

Гонтарева йде

Гонтарєва пішла у відпустку, а не у відставку: 2 комментария

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *