Чому так дорого: українцям пояснили захмарні гонорари Джамали та Руслани

Скандал у мережі навколо гонорарів Джамали та Руслани — з розряду «все пропало». Він виник через непрофесійність журналістів, які не завдали собі труду простежити в системі РroZorro розшифровку використання цих коштів. На цьому наголосив у коментарі Укрінформу режисер, продюсер, а нині — креативний директор «Євробачення-2017» Сергій Проскурня.

«Я хочу звернутися до всіх, хто шукає якісь занози в організмі Євробачення в Україні. Я один з ініціаторів руху за громадський контроль, безкінечну кількість разів я переконував різні уряди і різних президентів у тому, що громадський контроль і громадські експертні ради — це один з найважливіших механізмів розвитку громадянського суспільства. Бо одна справа декларувати, що ми будуємо громадянське суспільство, інша — мати інструментарій його формування. Але те, що відбувається довкола тендерних процедур Національної суспільної телерадіокомпанії України, — це не громадський контроль», — сказав Проскурня.

За його словами, громадський контроль «ніколи не буде робити фальшивих заяв, влаштовувати істерики і битися з тими, кому треба як мінімум допомогти, а ще краще — дати склянку молока за ті психологічні, моральні і фізичні втрати, які несуть ці люди, завойовуючи український простір в Європі і в світі».

А гонорари, які приписують Джамалі та Руслані, — це тільки частина тої величезної індустрії, яка стоїть за цими артистками.

«Це індустрія. Ми не можемо купити окрему деталь від машини, ми купуємо машину, наповнену деталями. Кожна деталь має свою ціну, і машина теж має свою ціну — комплексну. Так от, все, що ви бачите під час виступу, — це комплексна ціна машини «Джамала», машини «Руслана». Це безліч різних найважливіших технологій, технік, фахівців, експертів, людей, які творять відео, монтують, знімають, це обладнання і так далі. Це студії, це безкінечні тисячі годин ретельних записів на студіях, відбір матеріалу. Це врешті-решт люди, які слідкують за зовнішністю артистів, — дизайнери одягу, візажисти… Це ціла армія людей, яка в результаті сховалася за кулісами, тому що вийшла на сцену — Зірка!» — підкреслив Проскурня.

Він ще раз звернувся до авторів скандальних новин: «Якщо ви мене не чуєте, то ви глухі і сліпі. Відкрийте РroZorro, ту частину оголошень, яка стосується розшифровки використання цих коштів, подивіться ці масштабні кошториси, і тоді ви зрозумієте, що всі ваші претензії — це плітка з розряду «це зрада» і «все пропало». Це ті крики і ті істерики, які руйнують Україну і українське суспільство, а не будують. Дякую за увагу».

 

 

Читайте також:

Скільки коштують виступи Джамали, Руслани та «Onuka» на Євробаченні-2017?

Майже мільйон гривень витратили на костюми для ведучих «Євробачення-2017»

Чому так дорого: українцям пояснили захмарні гонорари Джамали та Руслани: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *