Олег Сенцов — минуло три роки ув’язнення

За проукраїнську позицію Сенцов отримав 20 років суворого режиму у колонії, пише Єлизавета Герасимюк для 24tv.ua.

Травень 2013 року. Олег Сенцов розповідає на регіональному телеканалі про свій перший повнометражний фільм «Гамер» і шлях до кіно. Вже через рік життя кримського режисера кардинально зміниться. Про нього заговорять, але не як про митця, а як про арештанта.

Участь у Євромайдані і стійка проукраїнська позиція стала причиною кримінальної справи: ФСБ звинуватило Олега Сенцова, Олексія Чірнія, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва у підготовці теракту в Сімферополі до 9 травня.

Російські спецслужби ліпили справу півтора року, та купи вона не трималася. Афанасьєв під страшними тортурами дав покази проти Сенцова, згодом на суді від них відмовився. Олег в суді тримався до останньої хвилини.

Вирок – 20 років суворого режиму у колонії за тисячі кілометрів від дому. Душ раз на тиждень, прогулянка – година на добу. Раз у 3 місяці Олегу можна передати пакунок вагою до 20 кілограмів. Єдиний зв’язок – листування. Від жахливих умов і туги за дітьми і домівкою Олега рятує можливість писати.

А поки українська та світова кіноспільнота закликає Кремль звільнити незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова. Адже його місце не у камері, а за режисерським стільцем.

 

 

Читайте також:

Учасниця Pussy Riot закликала підтримати Олега Сенцова

 Олег Сенцов, ув'язнення

1 thought on “Олег Сенцов — минуло три роки ув’язнення”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *