Біля посольства Німеччини в центрі Кабулу стався вибух: багато загиблих

У Кабулі — столиці Афганістану — в районі недалеко від президентського палацу і іноземних посольств стався потужний вибух. Про це повідомляє Главком з посиланням на Reuters.

«Кілька людей були вбиті і поранені в результаті вибуху біля укріпленого входу в німецьке посольство», — сказав представник Кабульської поліції Басир Муджахід.

«Це був замінований автомобіль поряд з посольством Німеччини, але є кілька інших важливих сполук і офісів поруч там теж. Важко сказати, які саме цілі», — додав він.

Як повідомляє Reuters з посиланням на Міністерства охорони здоров’я країни, щонайменше дев’ять осіб були вбиті і понад 90 отримали поранення і були доставлені в лікарні Кабула.

За словами очевидців, натовп людей зібрався навколо машин «швидкої допомоги», які транспортували убитих і поранених, намагаючись ідентифікувати тіла.

Водночас місцеве видання Pajhwok Afghan News повідомило про 50 загиблих та близько 150 поранених. Інше ж місцеве ЗМІ TOLOnews заявило про 19 загиблих та 319 поранених, передає 24tv.ua.

Наразі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальності за вибух.

За словами представника поліції Кабула Басера Мужахіда, наразі не можна сказати, що метою зловмисників було саме посольство, оскільки вибухом вибито скло і підірвано двері з петель в будинках за сотні метрів від них.

 вибух, Кабул, посольство Німеччини

1 thought on “Біля посольства Німеччини в центрі Кабулу стався вибух: багато загиблих”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *