Жахлива пожежа у лондонській багатоповерхівці: будівля може завалитись

Дві сотні пожежників намагаються загасити загоряння, що сталося 14 червня о одному з 27-поверхових житлових будинків в західній частині Лондона.

Про це повідомляється в офіційному Twitter пожежної бригади британської столиці, пише «Слово і Діло».

За інформацією, для гасіння вогню було задіяно 40 одиниць техніки.

Стало відомо, що вогонь виник в башті Гренфелл в маєтку Ланкастер Уест близько 1:16 за місцевим часом (03:16 за Києвом).. Поліція заявила, є побоювання, що будівля може впасти.

Близько 4:00 поліція заявила, що жителів продовжують евакуювати з блоку вежі.

«Ми бачили уламки, які падають з будівлі, ми чули вибухи, ми чули звук розбитого скла. Поліція продовжує розставляти свої кордони, відштовхуючи представників громадськості, побоюючись, що будівля може впасти», — передає кореспондент видання.

Як пише Главком, ведучий програми Amazing Space Джордж Кларк розповів в ефірі Radio 5 Live, що він знаходиться на відстані 100 метрів від будівлі, але вона вся вкрита попелом. «Це так несамовито, я бачив, як хтось блимав факелами на верхніх поверхах, і вони, очевидно, не можуть вибратися», — додав він.

Кларк пояснив, що сам стоїть за 100 м від будівлі і його всього засипало попелом.

Ще один очевидець Тім Дауні розповів ВВС, що будівля практично вигоріла зсередини. «Вона виглядає дуже погано, дуже-дуже погано. Я ніколи такого не бачив. Це дійсно дуже велика пожежа», — повідомив Дауні.

Користувачі соціальних мереж повідомляють, що над будинком здіймається високий стовп чорного диму і чути тріск, наче будівля починає руйнуватися.

У висотному будинку розташовані 120 квартир.

 

 багатоповерхівка, Лондон,

1 thought on “Жахлива пожежа у лондонській багатоповерхівці: будівля може завалитись”

  1. Уведомление: У масштабній пожежі в Лондоні загинуло 12 осіб — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *