Пожежа неподалік Чорнобиля: останні дані від надзвичайників

На території Луб’янського лісництва Київської області, яке входить у Чорнобильську зону відчуження, сталася серйозна пожежа, передає Апостроф. Вогонь поширився на площу близько 25 га. Для розвідки і боротьби зі стихією до місця події направлено гелікоптер Мі-8, який здійснив 5 скидів води об’ємом 10 куб. м. та два літаки Ан-32П.

Крім пожежників, які вже залучені до операції, додатково приведені в готовність 50 рятувальників Київської, Житомирської областей та м. Києва.

Наразі, на даний момент, фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомили, що площу пожежі на території Луб’янського лісництва неподалік від Чорнобиля вдалося значно скоротити, додає Апостроф.

Інформація про це розміщена на офіційному сайті ДСНС України.

Гасіння вогню триває, в той час як за ніч площу пожежі вдалося зменшити з 25 до 8 га.

«У 337 лісовому кварталі пожежу локалізовано, 336 кварталі – спостерігаються окремі осередки», — повідомляють рятувальники, додаючи, що загроза поширення вогню на інші лісові квартали відсутня.

Участь у ліквідації наземних сил ускладнено через підвищення радіаційного фону в осередку горіння. У той же час зазначається, що загальний радіаційний фон по зоні відчуження становить 0,03-0,04 мР/год при допустимому значенні 0,08 мР/год

Передбачається, що пожежа могла виникнути під час технологічної вирубки лісу для прокладання залізниці — сталося займання порубкових залишків деревини та лісової підстилки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *