Добкін вважає зняття з нього недоторканності та дозвіл на арешт суто політичними

Верховна Рада підтримала притягнення народного депутата Михайла Добкіна (фракція «Опозиційний блок») до кримінальної відповідальності та дозволила його арештувати, передає 24tv.ua.

На своєму засіданні 12 липня регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна.

Рішення про притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна парламент ухвалив 13 липня.

За це проголосували 288 нардепів. За затримання проголосували 250 нардепів, за арешт – 242.

Як зазначає 24tv.ua, Михайло Добкін прокоментував зняття із нього депутатської недоторканності та дозвіл на затримання та арешт. Політик заявив, що вважає справу політично вмотивованою, проте з’явиться на допит до Генпрокуратури.

«Я абсолютно не сумнівався і ще тиждень тому казав, що єдиною людиною, щодо якої дадуть дозвіл на затримання та арешт, буду я. Я – не пророк, я просто завжди аналізую», – сказав нардеп.

Виходячи з тих виступів, які ви чули сьогодні з трибуни Верховної Ради, ви не почули нічого, що підтверджувало б правильність висунутих мені претензій зі сторони генерального прокурора. Це була чиста політика і нічого більше. Я – політик, я повинен бути готовим до такого розвитку подій. Я обіцяв нікуди не їхати, навіть розуміючи, що буде в цьому залі,
– розповів Добкін.

Він також запевнив, що прийде в п’ятницю, 14 липня, на допит до Генпрокуратури.

«Прийду з адвокатами, ознайомлюся з документами. І далі, колеги, зустрінемося на засідання суду, який обиратиме мені запобіжний захід», – звернувся нардеп до журналістів, яким давав коментарі.

Добкін також висловив переконання, що на майбутній суд у його справі чинитиметься тиск.

«На суд буде не менший тиск, ніж сьогодні – на депутатів. Ви повинні розуміти, що прокуратура в порушення всіх чинних мислимих і немислимих законів нарахувала мені таку суму нібито збитку, яку мені у вигляді застави буде дуже складно сплатити. А вимагатимуть вони саме цю суму», – заявив нардеп.

 

 

Читайте також:

Подання ГПУ: Добкіну загрожує до 12 років з конфіскацією

Луценко: всі матеріали на Михайла Добкіна вже готові

 зняття недоторканності, Михайло Добкін

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *