Антимонопольники зацікавились рішенням щодо розміщення тимчасових споруд у Хмельницькому

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справ відносно Хмельницької міської ради.

За результатами дослідження товарного ринку реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах в географічних межах міста Хмельницького Відділення внесло рекомендації Хмельницькій міській раді про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як встановило Відділення, Хмельницька міська рада прийняла рішення, якими заборонила розміщення нових та розширення існуючих тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та встановила додаткові зобов’язання при отриманні паспорту прив’язки як основного документу на встановлення тимчасових споруд. Такі дії суперечать чинному законодавству.

Встановлення Хмельницькою міською радою заборони розміщення нових та розширення існуючих тимчасових споруд може призвести до обмеження конкуренції та надання окремим суб’єктам господарювання переваг, які здійснюють свою діяльність на ринку реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах.

Встановлення Хмельницькою міською радою додаткових зобов’язань при отриманні паспорту прив’язки як основного документу на встановлення тимчасових споруд може призвести до необґрунтованої відмови у видачі такого паспорту та створити перешкоди у здійсненні підприємницької діяльності і розвитку конкуренції на ринку.

Як наслідок, окремі суб’єкти господарювання можуть здобувати переваги над іншими не завдяки власним досягненням, а в внаслідок дії інших факторів, зокрема, впливу органів місцевого самоврядування.

На виконання рекомендацій Хмельницька міська рада повідомила, що ці рішення прийняті в межах повноважень та у відповідності до вимог чинного законодавства України, тобто рекомендації Відділення виконані не були, у зв’язку з чим розпочато розгляд справ. Збір доказів у справах триває.

 

 

Читайте також:

45% хмельничан проголосували за розміщення МАФів на зупинках транспорту

Антимонопольники знайшли порушення в рішеннях Хмельницької міської ради щодо землі

 тимчасова споруда, Хмельницька міська рада, Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

1 thought on “Антимонопольники зацікавились рішенням щодо розміщення тимчасових споруд у Хмельницькому”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *