45% хмельничан проголосували за розміщення МАФів на зупинках транспорту

Більш ніж два тижні тому, з 15 травня, в Хмельницькому було розпочато публічні консультації з приводу розміщення малих архітектурних форм (МАФів).

Усі активні, небайдужі хмельничани мали можливість кількома способами висловити своє бачення щодо найбільш зручних та оптимальних місць для розміщення малих архітектурних форм.

Результати публічних консультацій засвідчили, що абсолютна більшість тих, хто проголосував, вважає: тимчасові споруди мають знаходитись на зупинках громадського транспорту.

На заклик влади відгукнулося 702 особи. Безумовним лідером серед варіантів розміщення МАФів стали зупинки громадського транспорту (317 голосів, 45,2%).

Майже однакову кількість голосів отримали варіанти «взагалі не розміщувати» (97 голосів, 13,8%) та «на ринках міста» (93 голоси, 13,2% ), “парки та сквери міста” (74 голоси, 10,5 %), “всередині житлових кварталів” (61 голос, 8,7%), “заїзди у житлові квартали” (42 голоси, 6%), найменше “поблизу залізничних та автобусних вокзалів” (18 голосів, 2,6%).

 

За словами координатора кампанії «Стеж за грошима» руху ЧЕСНО у Хмельницькій області Олега Черненка, основними проблемами, з якими ми зіткнулись під час консультацій – це можливість проголосувати кілька разів. “Згодом ми знайшли спосіб як це виявити. На сайті можна переглянути з якої IP-адреси голосували і ті варіанти, де кілька разів зараховано голос з одного пристрою, ми просто відкинули.  Таким чином ми не зарахували 67 голосів”.

Також на прес-конференції презентували наступний етап консультацій. Йтиметься також про малі архітектурні форми, але цього разу щодо їхнього зовнішнього вигляду.

“На сайті Хмельницької міської ради вже другий день можна обирати архітипи тимчасових споруд, – говорить заступник міського голови Володимир Гончарук. – Тепер у нас є значно більше часу на проведення інформаційної кампанії і ми додаємо ще одну складову – відеоролики. Сподіваємось, це підвищить активність містян у процесі обрання архітипів”.

У планах міської влади на публічні консультації виносити різні питання, що стосуються життя міста.

Подібні консультації проходять ще у кількох містах, проте, як стверджують у ЧЕСНО, у Хмельницькому поки найуспішніше проходить проект. До публічних консультацій вже долучаються райцентри Хмельницької області Кам’янець-Подільський та Шепетівка.

Висловити своє бачення можна з сайту Хмельницької міської ради. У правій частині сайту —  велика кнопка в написом «Ваша думка Архітипи мафів» на світло зеленому фоні. Натискайте на неї та обирайте, яким Ви хочете бачити зовнішній вигляд майбудтніх тимчасових споруд Хмельницького.

 

 

 

 

Читайте також:

Вислови свою думку щодо розміщення МАФів у Хмельницькому

1 thought on “45% хмельничан проголосували за розміщення МАФів на зупинках транспорту”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *