Члени Європарламенту шоковані Авдіївкою, зруйнованою бойовиками

Тема екології, можливої техногенної катастрофи на Донбасі буде однією з ключових на засіданні Парламентського Комітету Асоціації Україна-ЄС, який пройде восени в Україні, передає Главком. На цьому наполягатимуть члени Європарламенту Петрас Аустрявічус і Анна Фотига, які сьогодні, разом з послами Словенії в Україні Наташею Прах, Хорватіі Томіславом Відошевичем, Португалії Марієй Крістіной Ди Алмейдой разом з народним депутатом України Марією Іоновою відвідали Донбас.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Наші сміливі європейські друзі побували в Авдіївці, вони стали першими європейцями, які своїми очима побачили зруйновану Промку, поспілкувалися з хлопцями з легендарної 72 бригади. Вони шоковані інформацією: за останні 9 місяців, коли 72-га захищає Авдіївку, загинуло 57 героїв цієї бригади…, найстрашніші втрати були взимку 2017…», — написала вона.

За її словами, окрім безпекової теми, європейські колеги приділили увагу гуманітарній проблематиці, побували на КПВВ «Майорське», де поспілкувалися з жителями з окупованих територій.

Також європейці ознайомилися з реалізацією культурних проектів, які підтримує ЄС.

 

 Авдіївка, Європарламент

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *