«Сміттєве» голодування: до депутатів на Банковій так і ніхто не вийшов

Під Адміністрацією Президента продовжують голодування керівник фракції «Самопоміч» Олег Березюк, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд та депутат від «Самопомочі» Тарас Пастух.

Як повідомляє Укрінформ, вони сидять на розкладних стільцях біля входу до АП.

За словами Сироїд, минулу ніч вони ночували кожен в окремому наметі, які розмістили біля Будинку з химерами, навпроти АП. Вона також повідомила, що до них двічі на день приходять лікарі, а з керівництва АП до голодуючих досі ніхто не виходив.

Разом з тим віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана 21 червня провів у Львівській ОДА нараду щодо виходу обласного центру із сміттєвої кризи. В ній взяли участь керівники профільних міністерств та мери 20 міст Львівщини. На нараді було напрацьовано комплекс оперативних та довгострокових заходів щодо звільнення обласного центру від сміття, якого вже накопичилося понад 14 тисяч тонн.

Зубко заявив, що влада Львова спільно з облдержадміністрацією та іншими місцевими органами влади повинна до 23 червня розробити графік вивезення сміття з міста, а до 5 липня — вивезти його.

Як повідомлялося, лідер фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк оголосив «сміттєве голодування» 19 червня. Перші півдня він голодував у Верховній Раді, а потім «переїхав» на Банкову – на сходи Адміністрації Президента. Наступного дня до нього приєдналися заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, член фракції Тарас Пастух та керівник управління внутрішньої та молодіжної політики Львівської облдержадміністрації Ольга Березюк. Остання оголосила голодування під стінами Львівської міськради.

Водночас Президент Петро Порошенко 19-21 червня перебував з візитом у Вашингтоні.

А 22 червня голова держави у Брюсселі проводив зустрічі з європейськими лідерами, а також брав участь у саміті Європейської народної партії.

Урядова комісія на чолі з віце-прем’єром — міністром регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком, яка має допомогти Львову у вирішенні сміттєвої кризи, працює в місті лева з 21 червня.

 

 

Читайте також:

Голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк оголосив голодування

Садовий звернувся до прем’єр-міністра Гройсмана через екологічну загрозу у Львові

Гройсман пообіцяв допомогти львів’янам навести лад та вивезти сміття

 Оксана Сироїд, Олег Березюк, сміттєве голодування

1 thought on “«Сміттєве» голодування: до депутатів на Банковій так і ніхто не вийшов”

  1. Уведомление: Сироїд госпіталізували: у неї підозрюють панкреатит — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *