«Чия ж насправді була Анна Ярославна?» — Макрон тонко підколов Путіна на зустрічі з Порошенком

Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту очільника України Петра Порошенка до Парижу натякнув, чия ж насправді була Анна Ярославна, передає 24tv.ua.

Під час спільного брифінгу двох глав держав, Макрон сказав, що деякий час під час переговорів мовилося про історію, «щоб віддати належне Анні Ярославні».

Передовсім хочу сказати вам, що між нашими країнами є дуже давні стосунки, дуже глибока історія. Ми цьому присвятили деякий час сьогодні, щоб віддати належне Анні Київській. Ми показали наскільки глибоко закорінені наші давні стосунки,
– сказав Макрон.

Також президент додав, що Франція та Україна мають набагато більше співпрацювати через різні партнерства.

Крім цього, під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком глава Франції Еммануель Макрон запропонував кілька свіжих рішень щодо вирішення війни на Донбасі, зазначає 24tv.ua.

Зокрема, Макрон наголосив, що хоче продовжувати нормандський формат, але вивести його на більш активний рівень. Також він пропонує залучити до нормандського формату представників ОБСЄ.

«Ця криза не може більше тривати. Моя ідея, щоб ми під час наступного засідання лідерів країн нормандського формату могли запропонувати серію нових умов, щоб з усіх сторін знайти конкретні рішення для виходу з кризи», – наголосив французький президент.

Він додав, що дуже важливо, аби ці дискусії не завершилися нічим. Має бути плідна дискусія, яка призведе до помітних результатів і руху вперед.

«Я про це говорив кілька тижнів тому з Путіним. Я говорив про це з Порошенком. І найближчими тижнями ми будемо працювати над цим з Ангелою Меркель», – заявив Макрон.

Він додав, що конфлікт на Донбасі не вигідний ні Європі, ні Україні, ні навіть Росії

 

 

Читайте також:

Триває зустріч Петра Порошенка з Еммануелем Макроном (+відео, фото)

Макрон підтримує переговори у нормандському форматі із залученням ОБСЄ

1 thought on “«Чия ж насправді була Анна Ярославна?» — Макрон тонко підколов Путіна на зустрічі з Порошенком”

  1. Уведомление: Головні результати першої зустріч Порошенка і Макрона — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *