200 повідомлень про вірус надійшло сьогодні до Кіберполіції

Станом на 18:30 до call-центру Департамент кіберполіції Національної поліції України надійшло близько 200 заяв про ураження комп’ютерних систем державних та приватних організацій, а також пересічних користувачів вірусом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Міністерство внутрішніх справ, передає Главком.

«Станом на 18:30 до call-центру Департамент кіберполіції Національної поліції України надійшло близько 200 заяв про ураження комп’ютерних систем державних та приватних організацій, а також пересічних користувачів комп’ютерних мереж», — йдеться у повідомленні.

У МВС зазначили, що повідомлення про вірус продовжують надходити. «За фактом несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів або автоматизованих мереж розпочато кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України. Наразі працюють спеціалісти Департаменту кіберполіції, Служби безпеки України та інших профільних служб, аби встановити причини та спроби ураження комп’ютерних мереж за допомогою шкідливого програмного забезпечення», — додали у відомстві.

В МВС радять у разі виявлення підозрілих операцій на комп’ютері повідомити про це до поліції для негайного реагування.

Як відомо, 27 червня найбільшої хакерської атаки, яка поширює вірус Petya.A, що блокує роботу комп’ютерних систем, зазнали українські банки, енергетичні компанії, державні інтернет-ресурси і локальні мережі, українські медіа і ряд інших великих підприємств: жертвами кібератаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, Нова пошта, Аеропорт Бориспіль, WOG, KLO, мережа гіпермаркетів Епіцентр, Чорнобильська АЕС, 24 канал.

Згодом у Службі безпеки України пояснили, що масові хакерські атаки на низку великих українських компанії могли бути організовані з території РФ.

 Petya.A, вірус, кіберполіція

1 thought on “200 повідомлень про вірус надійшло сьогодні до Кіберполіції”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *