Google оштрафували на 2,42 млрд. євро

Європейська комісія оштрафувала інтернет-гігант Google на 2,42 млрд євро за зловживання домінантним положенням на ринку пошукових систем, передає Главком. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Єврокомісії.

Європейська комісія оштрафувала Google на 2,42 мільярда євро за порушення антимонопольного законодавства ЄС.

«Google здійснив зловживання своїм домінуючим становищем на ринку пошукових систем, надавши нелегальну перевагу іншому продукту Google — сервісу з порівняння покупок», — йдеться у повідомленні.

Компанія повинна протягом 90 днів припинити такі дії або сплатити штрафні санкції в розмірі до 5% середньодобового обігу компанії Alphabet, головної компанії Google.

«Але стратегія Google щодо сервісу з порівняння покупок полягала не лише в тому, щоб залучати клієнтів, зробивши свій продукт кращим, ніж у своїх конкурентів. Компанія Google зловживала своїм домінуванням на ринку пошукових систем, просуваючи власний сервіс з порівняння покупок в результатах пошуку, занижуючи конкурентів», — заявила єврокомісар Маргрет Вестагер.

Раніше повідомлялося. що інтернет-гіганту Google загрожує до 1 млрд євро антимонопольних штрафів від Європейської комісії.

2016 року компанію звинуватили у використанні домінантної мобільної операційної системи Android, щоб витіснити конкурентів.

 

 

Читайте також:

Інтернет-гіганту Google загрожує штраф на рекордну суму

 Google, антимонопольне законодавство, Європейська комісія,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *