Викладачі з Канади навчають англійської мови освітян Хмельниччини (+фото, відео)

Визначний німецький письменник Йоган Вольфганг Гете казав: «Той, хто не знає іноземної мови, не знає й своєї власної». А сьогоднення активно демонструє нам, що потреба у вивченні іноземної стає дедалі більшою.

Починаючи з 2006 року у Хмельницькому проходять щорічні двотижневі курси навчання та удосконалення англійської мови, викладачами на яких виступають закордонні гості Хмельниччини. І хоча на самому початку все це розпочиналось досить складно як через політичні, так і через перепони іншого виду, але за рахунок величезного бажання як мешканців Хмельниччини, так і громадських активістів, навчатись та вдосконалюватись — курси вистояли, і цьогоріч, вже в 11-ий раз за своє існування, навчання розпочалось 3 липня за участі 11 канадських викладачів.

Відкривали навчання та вітали учасників і викладачів з Канади Віктор Берека, доктор педагогічних наук, професор, Олег Фасоля, директор Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації, Високоприсвященіший метрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній.

У своїй промові Олег Фасоля відзначив, що Канада є надзвичайно спорідненою країною для України, оскільки саме там перебуває одна з найпотужніших українських діаспор. Посадовець подякував канадійцям за неосяжну підтримку України у світі, за те, що понад чверть століття тому саме Канада одією із перших країн світу визнала незалежність України та надала українцям лібералізацію у візовому режимі. Окрім того, не можна не відзначити величезну підтримку з боку Канади і в цей складний період, коли вже понад три роки на сході України ведеться гібридна війна. Саме Канада була першою країною, яка ініціювала та впровадила санкції проти країни-агресора. А канадським колегам пан Олег висловив безмежну подяку за їх приїзд та за ту допомогу, яку вони надають освітянам Хмельниччини в опануванні нових методик викладання англійської мови. За часів Радянського союзу школярів навчали іноземним мовам таким чином, що насправді вони не могли зрозуміти іноземця. А за часів незалежності, в Україні все таки сформувалась кагорта надзвичайно талановитих викладачів, які готові до змін та нових методик навчання.

9 рік освітницькими курсами опікується Високоприсвященіший метрополит  Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (в миру Махота Владислав Васильович). Відомий на Хмельниччині та в Україні метрополит на сьогодні удостоєний вищих церковних нагород: Ордену Святого Архистратига Божого Михаїла (1999 р.) та Ордену Юрія Переможця, відзначений державною нагородою: Орден за заслуги ІІІ-ступені.

У своїй вітальній промові метрополит Антоній розповів як важко ще 7 тому йшов процес залучення українців до навчання, та акцентував увагу присутніх на питанні — чому нині українська церква так багато уваги приділяє освіті молодого покоління та активно бере участь у тому, щоб інтегрувати українців у європейське та світове суспільство. Саме знання мови — є тим необхідним та першочерговим, що може дати мешканцям Хмельниччини поштовх для практичної розбудови свого майбутнього у європейському напрямку. А дійсно навчити справжньої англійської, так і будь якої іншої, мови, підняти рівень кваліфікації українських викладачів англійської мови може лише її справжній носій — представник Канади.

У постійному спілкуванні виключно англійською мовою, розмовляючи, читаючи вірші, співаючи пісні та деколи навіть танцюючи чи граючись — саме так відбувається навчання. Живе, безпосереднє, активне та справді продуктивне навчання у формі читання, дискутування та спілкування у групах. Ніхто не залишається осторонь, оскільки все вибудовано настільки майстерно та цікаво, що навіть мимоволі поринаєш у процес.

Перший день навчальних курсів розпочався та пройшов на одному диханні, залишивши море вражень та позитиву, як у «студентів-освітян», так і викладачів-канадійців.

А нам залишається лише сподіватись, що усе, чому навчаться освітяни Хмельниччини при спілкуванні з канадійцями — вони використають при навчанні юних школярів з усіх міст та містечок Хмельниччини.

 

 

 

 

 

1 thought on “Викладачі з Канади навчають англійської мови освітян Хмельниччини (+фото, відео)”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *