Арсен Аваков у Хмельницькому відкрив сервісний центр МВС, що замінить МРЕВ

В суботу, 27 травня, у місті Хмельницькому відкрився новий сервісний центр МВС, що замінить колишній МРЕВ. Наразі, це вже 17-ий новий сервісний центр в Україні.

Відкриття відбулося за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та керівника Головного сервісного центру МВС України Владислава Криклія.

Новий сервісний центр МВС у Хмельницькому працюватиме за адресою вул. Західно-Окружна, 11/1.

Тут громадянам України, незалежно від місця реєстрації, швидко та надійно надаватимуть адміністративні послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі та обміну посвідчень водія, довідки про відсутність судимостей тощо. Приміром, здійснення заміни посвідчення водія займе близько 30 хвилин, а перереєстрація авто – 2 години. Громадян у новому центрі обслуговуватимуть:

  • без обідніх перерв з вівторка по суботу;
  • вихідні дні – понеділок та неділя.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, реформа, яка крок за кроком рухається країною, переформатування державного сервісу проходить за єдиною концепцією, яка призвичаює громадян до якісного надання послуг. Це — відкриті офіси, сучасні технології, клієнтоорієнтований персонал, а також моніторинг роботи працівників та зворотній зв’язок.

«Сервісні центри – більше не міліцейська структура. І не поліцейська. Це громадянська структура МВС, це сервіс. А сервіс має бути комфортним. І якщо ви витрачаєте свій час на необхідні формальності, то вам тут має бути добре», – підкреслив Арсен Аваков. Він також додав, що на Хмельниччині, у віддалених від обласного центру куточках, успішно курсує мобільний сервісний центр МВС.

«У новому центрі громадян обслуговує 12 адміністраторів, серед них і нові працівники, які пройшли програму стажування та долучилися до роботи у державній структурі. Загалом, персонал зможе надавати до 180 послуг щодня. Ми потурбувались про комфорт громадян: тут є дитяча кімната, зручна зона очікування та сучасна інформаційна система, та навіть зона бук кросингу, де є що почитати», – коментує керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Як і решта сервісних центрів МВС, нововідкритий заклад у Хмельницькому обладнаний відеокамерами спостереження. Завдяки цьому на сайті Головного сервісного центру МВС України можна відстежити завантаженість центрів, побачити та проконтролювати їхню роботу. Також у центрі є планшет для оцінки рівня якості обслуговування.

Візуальне оформлення центрів на Хмельниччині створювала українська ілюстраторка Анна Сарвіра – співзасновниця клубу ілюстраторів Pictoric, яка увійшла в експозицію 75-ти кращих ілюстраторів світу на «Bologna Children’s Book Fair 2017» (Ярмарок дитячої книги в Болоньї).

«Створення ілюстрації для сервісних центрів МВС здалося мені чудовою ідеєю! Бо у мене є певний стереотип сприйняття: у будь-яких установах, де потрібно брати довідку, оформлювати документи і заповнювати папери, одразу відчуваю себе підлітком та навіть соромлюся. Ілюстрації на стінах таких установ – це демократизація простору, вони розряджають загальну обстановку, роблять приміщення комфортнішим, приємнішим, менш офіційним», – коментує Анна Сарвіра.

 

 

 

 

З використанням матіралів: Офіційний сайт МВС

 Арсен Аваков, сервісний центр МВС

1 thought on “Арсен Аваков у Хмельницькому відкрив сервісний центр МВС, що замінить МРЕВ”

  1. Уведомление: 4 серпня в Україні відзначають День Національної поліції — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *