Макрон підтримує переговори у нормандському форматі із залученням ОБСЄ

Президент Франції Еманнуель Макрон висловив підтримку переговорам у нормандському форматі із залученням ОБСЄ, зазначає Українська правда.

Про це він сказав у Парижі в понеділок на спільному брифінгу з президентом Петром Порошенком, трансляцію і переклад якого здійснював телеканал 112 Україна.

«Ми дійсно налаштовані продовжувати мінський процес. Ми підтримуємо ідею поновити співпрацю саме в нормандському форматі із залученням ОБСЄ», – сказав Макрон.

«Моє бажання, і ми про це говорили, щоб ми могли під час нашої наступної зустрічі в «нормандському форматі», дійсно запропонувати цілу серію нових умов, щоб з усіх сторін знайти конкретні рішення для виходу з кризи… Ми не хочемо, щоб ці дискусії завершилися нічим», – сказав також президент Франції.

Президент Порошенко, в свою чергу, повідомив про досягнуту домовленість провести консультації для напрацювання пропозицій до зустрічі лідерів нормандського формату.

«Нам не потрібні багатогодинні переговори. Ми впевнені, що повинні бути якісно підготовлені документи.. Ці документи, схвалення яких має нарешті принести мир на багатостраждальну українську землю. Цей мир може виглядати в закінченні російської агресії», – сказав глава держави.

«Ми впевнені в тому, зо безпековий компонент Мінських угод має передувати політичному і  активізація ролі ОБСЄ, включаючи і озброєну місію, присутність ОБСЄ 24 години на добу є запорукою ефективної імплементації Мінських угод», – додав Порошенко.

 

 

 

Читайте також:

Порошенко відзвітував про візит до Вашингтону та зустріч із Трампом

Основні питання, які обговорювали під час зустрічі Порошенко та Меркель

Макрон хоче провести зустріч в «нормандському» форматі перед самітом G20

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *