Оприлюднили дані російського розвідника, що потрапив у полон в зоні АТО

У полон до українських військових у Луганській області потрапив російський військовослужбовець, який служив за контрактом, пише Главком.

Про це повідомляє російська служба BBC, посилаючись на джерела в 93-й бригаді і в Міноборони України.

За інформацією видання, російський розвідник Віктор Агєєв потрапив у полон в районі села Жолобок Слов’яносербського району «в результаті збройної сутички бійців 93-й окремої механізованої бригади та розвідгрупи «4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу» терористичного угруповання «ЛНР».

Як стало відомо ВВС від двох колишніх товаришів по службі Віктора Агєєва, після закінчення Алтайського державного коледжу він в 2015-2016 роках проходив строкову службу у військовій частині 65246, розквартированій в Новочеркаську Ростовської області.

«Ми служили з ним в полку зв’язку, — розповів один з колишніх товаришів по службі на умовах анонімності. — Він звільнився влітку, а я в кінці 2016 року. Потім він пішов служити на контракт у військову розвідку, але підписувати контракт він хотів в іншій частині, і я не знаю точно, як у нього склалося».

В особистому листуванні з одним з колишніх товаришів по службі, з якою ознайомилася Російська служба Бі-бі-сі, Віктор Агєєв на запитання, чи не в Україні він знаходиться, відповів: «Так, в Україні». А на уточнююче запитання друга, чим він там зайнятий, написав: «Контрактник. Платять достатньо».

Мати Агєєва розповіла виданню, що в березні 2017 року її син підписав контракт і нібито поїхав служити в місто Батайськ Ростовської області.

За даними співрозмовників ВВС в Міністерстві оборони України, в даний момент полоненого військовослужбовця передано Службі безпеки України.

У міністерстві оборони Росії у вівторок не прокоментували новину про те, що контрактник Віктор Агєєв потрапив у полон на території України.

Фото паспорта та військового квитка взятого в полон Агєєва опублікувала в Facebook українська журналістка Юлія Кирієнко.

 

 Віктор Агєєв, , полонений, російський розвідник

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *