Хмельниччині — 80!

22 вересня 1937 року, 80 років тому, почалася нова сторінка в історії нашого регіону, який до 4 лютого 1954 року називався Кам’янець-Подільською областю, а пізніше – Хмельницькою.

Колосальні випробування припали на долю нашої області та її жителів: голод і фашистська окупація, повоєнні злидні і репресії. Жителі Хмельниччини не просто вистояли перед неймовірними випробуваннями, а й створили один з потужних регіонів, який займає важливе місце у житті України.

Хмельницька область – це неповторний край з чудовими краєвидами, багатими чорноземами та надрами, визначними історико-культурними місцями, потужною промисловістю, а головне щирими, мудрими, працьовитими, талановитими людьми.

Історія Хмельниччини тісно пов’язана з історією нашої держави, адже непростий шлях її творення втілений у характерах наших людей, у їх цілеспрямованості, у їх любові до рідної землі.

Хмельниччина сьогодні – край з високо потужними підприємствами, де виготовляють конкурентоспроможну продукцію для різних галузей життєдіяльності нашого краю та держави. Висока якість продуктів дозволяє експортувати товари в країни близького та далекого зарубіжжя. Розвинутий у нас дрібний бізнес.

Хмельниччина – аграрна. Кожного року надзвичайно багата та родюча земля дарує нам щедрі плоди людської праці. За окремими показниками ми займаємо лідируючі позиції в державі.

Хмельниччина – високоосвічена. Надзвичайно вагомим є науковий потенціал, який цінується не лише у нас, але й у всьому світі. Учні та студенти є переможцями та призерами престижних олімпіад та конкурсів, досягають значних успіхів.

Хмельниччина – спортивна. Своїми досягненнями спортсмени краю прославляють Хмельниччину в Україні і на міжнародній арені, популяризують спорт і здоровий спосіб життя серед молоді.

Хмельниччина – край, де впроваджуються сучасні технології в усіх галузях, в тому числі і в медичній, адже життя та здоров’я громадян – найцінніший скарб.

Хмельниччина – туристична. Край, де поєднується історична, культурна, архітектурна та природна спадщина. Край, який радо зустрічає туристів звідусіль. Меджибіж, Кам’янець, Самчики, Ізяслав, Антоніни, Старокостянтинів сьогодні є туристичними центрами області. Розроблення бренду Хмельниччини є вагомим кроком у розвитку туристичної галузі.

Хмельниччина – культурно-мистецька. Криниця спадку нашого краю невичерпна. Неповторні  українські пісні, танці, література,  архітектура, образотворче мистецтво, народні ремесла та творчість зачаровують і підкорюють світ, змушують поважати нас як націю.  Безцінні скарби  нашого народу, які є виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, зберігаються, відтворюються та розвиваються.

 

 

 

Джерело: Хмельницька ОДА

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *