Агресія Кремля в Україні: Армія США видала навчальний посібник протидії гібридній війні

Командування армії США публікувало «Посібник з російської військової справи нового покоління», в якому йдеться, як протидіяти стратегії гібридної війни з боку Кремля.

Зауважимо, що книжку видали ще в 2016 році для внутрішнього користування, однак для вільного завантаження на сайті PublicIntelligence її виклали лише нещодавно, пише 24tv.ua з посиланням на National Interest.

Посібник є призначеним для підвищення інформованості американських військових про тактику Росії в умовах гібридної війні.

Так, у 65-сторінковій книзі зібрано фотографії російської техніки з описами, яку Росія могла б використовувати, а висновки тут зроблено на основі дій військ РФ в Україні, зокрема, в Криму, за участю підрозділів спеціальних сил, іноді під прикриттям, і невеликих важко озброєних регулярних підрозділів, які підтримують місцеві сепаратистські угруповання.

У посібнику також йдеться, що нова російська стратегія є націленою на зміну режиму за підтримки місцевих сепаратистських угруповань.

«Оскільки нова мета – це повна зміна системи держави, сучасний російський підхід використовує будь-які важелі тиску для досягнення цих змін», – наголошують автори видання.

Крім того, тут описуються кілька уразливостей російських військ, які можуть використовувати сили США.

«У солдатів призову є брак мотивації. Тактичне лідерство формулярне, слабка логістика, авіа- й артпідтримка може бути потужною, але неточною», – йдеться у матіріалі на National Interest.

Додамо, авторами книги вказано Армію США та Групу щодо асиметричної війни (входить до командування Армії США з навчання).

Вони, зокрема, рекомендують військовим США тренуватися для бою в умовах, коли зв’язок і GPS заглушуються електронними засобами. Поготів автори посібника зазначають, що сучасні електронні засоби боротьби та авіаційної підтримки перебувають у дефіциті в армії Росії та є сконцентрованими в Калінінграді, Україні та Сирії.

«У них немає глибини чисел, потрібних для заповнення систематичних втрат і функціонування на широкому фронті. Втрата навіть однієї з таких систем – серйозний удар для російських військових». – підкреслюється у книзі.

 агресія Росія проти України, навчальний посібник гібридної війни

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *