Вибори у Австрії: перемагають консерватори на чолі з 31-річним Курцом

На дострокових парламентських виборах в Австрії, що відбулися у неділю, 15 жовтня, перемагає консервативна Австрійська народна партія (АНП), очолювана чинним міністром закордонних справ, 31-річним Себастіаном Курцом. Консерватори, згідно із прогнозами, здобувають 30,2 відсотки голосів виборців, за даними австрійського Інституту соціальних досліджень і консалтингу SORA, передає Главком з посиланням на Deutsche Welle.

За прогнозами, на другому місці — правопопулістська Австрійська партія свободи (АПС), яка здобуває 26,8 відсотка підтримки виборців. З мінімальним відривом на третьому місці Соціал-демократична партія Австрії (СДПА), очолювана чинним канцлером Крістіаном Керном (Christian Kern) у якої 26,3 відсотка голосів виборців. Похибка становить 2,4 відсотки.

Решта партій набирають близько п’яти відсотків. Згідно з опитуваннями, що передували виборам, питання міграції було основним у цій кампанії. У 2015 і 2016 році в Австрії було подано 130 тисяч заявок від мігрантів на отримання легального статусу.

 Австрія, Себастіан Курц

1 thought on “Вибори у Австрії: перемагають консерватори на чолі з 31-річним Курцом”

  1. Уведомление: Перемога 31-річного Себастьяна Курца на виборах в Австрії: що це значить для України? — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *