Чому так необхідно прибирати за своїми улюбленцями під час прогулянки?

Ще кілька років тому у парку важко було знайти ділянку землі, яка б не була засипана собачими екскрементами, а розмови про прибирання викликали подив і малу відмашку власників чотирилапих, зазначає Блог Медіа для 24tv.ua.

Сьогодні ситуація дещо покращилася. Під час прогулянок все частіше можна поітити власників, які ретельно прибирають «сюрпризи» свого чотирилапого друга. Але, на жаль, і сьогодні таких людей меншість.

Ми підготували для вас декілька аргументів на користь того, чому ж необхідно прибирати за своїми улюбленцями:

  • В одному грамі екскрементів міститься 23 мільйонин кишкових бактерій, що можуть стати причиною спазматичного болю, кишкових розладів і проблем з нирками.
  • Управління охорони навколишнього середовища оголосило, що собачі екскременти – це джерело забруднень, а також прирівняли їх за своїми отруйними властивостями до хімікатів і нафти.
  • Прилипаючи до підошов взуття, екскременти є переносниками мікробів і захворювань. Вони засмічують водоймища, озера та ґрунтову воду.
  • Понад 40% домашніх тварин заражені гельмінтами (82 різновиди), 32 із яких можуть паразитувати у людині, а потрапляють вони в організм через заражений ґрунт.
  • Екскременти сприяють перенесенню вірусів (коронавірус та парвовірус). Усі перераховані мікроорганізми проникають у ґрунтову воду та поширюються в ґрунт. Дощі змивають нечистоти у стоки, а звідти у міські водоймища.
  • Також одним із небезпечних захворювань, яке передається людині через відходи життєдіяльності собак, є ехінококоз. Це хронічне паразитарне захворювання, при якому печінка, легені та інші органи уражаються кістами личинкової форми стрічкового гельмінта Ехінококус гранульоза.
  • Найбільш небезпечні собачі нечистоти для дітей та людей із зниженою опірністю організму. А найбільш схильні до ризику зараження через контакт з нечистотами люди з особливими потребами, слабозорі та люди старшого віку.
  • Здорова дієта для вашої собаки допоможе зробити випорожнення менш смердючими! Для цього її слід годувати якісними продуктами і включати в раціон якомога менше замінників.
  • За оцінками, 75 000 000 собак в США виробляють 3 600 000 фунтів фекалій на рік.

Прибирати собачі екскременти варто не лише для краси вулиць, чистого взуття і приємного запаху, а, насамперед, задля нашого здоров’я. Вони не просто шкідливі для нас, вони наносять шкоду усій екосистемі.

Джерело: Острів Знань

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *