На виборах в окремих ОТГ зареєстровано порушення: відкрито 6 кримінальних проваджень

Сьогодні, 29 жовтня, у зв’язку з проведенням місцевих виборів у 201 об’єднаній територіальній громаді, Національна поліція працює в посиленому режимі, забезпечуючи охорону виборчих дільниць та правопорядок поблизу них у зв’язку з проведенням місцевих виборів.

Станом на 09.00 годин ранку відкрито 1919 виборчих дільниць. Дві з дільниць відкрилися із запізненням:

  • у селі Чайковичі Самбірського району Львівської області,
  • в селі Матусів Шполянського району Черкаської області.

Невчасне відкриття дільниць пов’язане з повторним перерахунком виборчих бюлетенів.

На даний час не працює одна виборча дільниця – в селі Софіївка Білозерського району Херсонської області. Члени комісії встановили відсутність у виборчих бюлетенях прізвища одного з кандидатів.

Разом з тим, в період проведення виборчої кампанії до територіальних органів поліції надійшло 71 повідомлення про події, пов’язані з цим процесом.

За результатами перевірки цих повідомлень слідчими підрозділами відкрито 6 кримінальних проваджень. Два з них відкрито у зв’язку з надходженням інформації про можливий підкуп виборців шляхом роздачі так званих «продуктових наборів» –в Кілійському районі Одещини та в Хмельницькому районі Хмельницької області (Олешинської ОТГ).

Так, в селі Велика Калинівка Хмельницького району спостерігачі ОПОРИ зафіксували розвезення кандидаткою в депутати до Олешинської сільської ради ОТГ Антоніною Демчишиною (ВО «Батьківщина») продуктових наборів для виборців, до яких входили пляшка олії, пачка борошна, дві пачки цукру, дві пачки крупи і пачка макаронних виробів.

Спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію, яка задокументувала факти отримання продуктів і взяла пояснення від отримувачів та самої кандидатки.

Кандидатка, яка працює кухарем у дитячому садочку, у робочий час проводила роздачу продуктових наборів. Водночас завідувачка дитячого садка Людмила-Марія Скрипник, яка також є кандидаткою в депутати Олешинської сільської ради від ВО «Батьківщина» повідомила, що її підлегла Антоніна Демчишина в робочий час не залишала приміщення дошкільного навчального закладу.

Нагадаємо, мешканці 7 ОТГ Хмельниччини сьогодні мають обрати голів міських громад у Красилові та Городку, селищних — у Грицеві та Антоніни, сільських — у Олешині, Солобківці та Слобідка-Кульчієвецька.

За всіма фактами проводиться перевірка.

 

 

Джерело: Національна поліція України

 місцеві вибори, ОТГ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *