Редактор The Economist: Угорщині варто по-інакшому ставитись до Києва

Редактор міжнародного відділу впливового британського видання The Economist, журналіст Едвард Лукас переконаний – Угорщині варто по-інакшому ставитись до Києва, адже український уряд досить дружньо налаштований до національних меншин.

Про це Лукас розповів в коментарю «Настоящему Времени», передає 24tv.ua з посиланням на видання «Крим.Реалії«.

За його словами, угорській меншині в нашій країні нема на що скаржитися, адже український уряд «дуже дружелюбно налаштований до меншин». Лукас переконаний – Будапешт штучно створює проблему із становища своєї меншини.

Угорщина повинна бути задоволена, що у неї проєвропейський демократичний сусід, який з успіхом долає труднощі і захищає всю Європу від російського імперіалізму. Натомість пан Орбан нападає на Україну за таким недобрим, штучно створеним приводом,
– підкреслив Лукас.

Журналіст також зазначив, що проблеми виникають і з іншим сусідом – Польщею.

«Безумовно, Росія зацікавлена в підтриманні конфліктів між Україною та її сусідами. Це правда, і це сумно. Адже це не тільки Угорщина – це і Польща. За останні 10-15 років відбулися історично важливі прориви в стосунках між Польщею та Україною, країни залишили позаду складну спільну історію. Зараз цього зближення дали задній хід. Головну роль в цьому відіграє польський уряд, праве крило польських медіа і соцмереж», – заявив Лукас.

 

 

Читайте також:

Скільки школярів навчаються в іншомовних школах в Україні?

Експерти Венеціанської комісії у листопаді відвідають Україну з приводу «мовного питання»

 мовне питання, Угорщина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *