У Німеччині заборонили «розумні» годинники для дітей

Федеральне агентство з мереж заборонило продаж у Німеччині «розумних» годинників для дітей із сенсорною функцією збору інформації, що дозволяє дорослим чути, чим займається дитина.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

Глава відомства Йохен Хоман пояснив, що подібні пристрої фактично є «несанкціонованими системами передачі даних і можуть використовуватися для прослуховування вчителів у класі».

На німецькому ринку — велика кількість постачальників, які пропонують подібні моделі.  Цільова група — діти віком від п’яти до 12 років.

«Розумні» годинники оснащені SIM-картою, дозволяють відправляти і приймати телефонні дзвінки. Завдяки мікрофону вони також оснащені функцією голосового моніторингу, яка знаходиться під забороною в Німеччині. При цьому мікрофон може бути активований безпосередньо через додаток, прив’язаний до телефонного номера батьків або інших дорослих. Це відбувається навіть без установки мобільного з’єднання.

Усім власникам подібних годинників, які не відмовляться від їх використання, загрожує штраф до 25 тисяч євро, уточнили в агентстві.

 Німеччина, розумний годинник

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *