Через “боротьбу з корупцією” у Росії заборонили Діда Мороза

Влада великих міст РФ заборонила запрошувати на ранки до дитсадків Дідів Морозів, передає PolitekA.

Чиновники керувалися різними причинами. Частина з них пояснили це “боротьбою з корупцією” та “порадами психологів”. Також місцева влада пояснює заборону спробою уникнути поборів на артистів, які виконують роль Діда Мороза, а також упорядкувати їхнє запрошення.

Зокрема, в Кірові заявили, що “артисти і фотографи використовують муніципальний майданчик, але за його використання нічого не платять. Зараз вирішили прийняти постанову, за якою така новорічна діяльність упорядковується і підводиться під категорію “Організація масових заходів”.

Тепер у разі запрошення Діда Мороза необхідне рішення батьківського комітету і відрахування артиста дитсадку в розмірі 400 рублів за одну групу.

У Казані, згідно скарг батьків, просто заборонили запрошення артистів, намагаючись таким чином налагодити “боротьбу з корупцією”: Дідів Морозів зможуть грати лише самі батьки, проте для цього їм буде потрібно медична книжка та довідка про відсутність судимості.

“Діти дуже малі, і Дід ​​Мороз для них незрозумілий – так пояснюють експерти”. За її словами, “в молодші групи можна кликати тільки Снігуроньку”, проте психологи не радять і цього.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *